2024.08.20. 12:38:40 6087 202

Szőnyegtisztítás: otthon, egyszerűen, hatékonyan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vitathatatlan, hogy a szőnyeg időnkénti mélytisztítása kiemelkedően fontos minden háztartásban, ám az sem meglepő, hogy többen ódzkodnak e feladat elvégzésétől. Tévhit, hogy elegendő hetente egyszer felporszívózni otthonunk szőnyegeit, ugyanis ezek a padlófedő szövetek valamivel több gondozást igényelnek.

Szőnyegtisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőnyegtisztítás

A kellemetlen szagot árasztó, foltos padlóborítók még a legdekoratívabb belterek vonzerejét is jelentősen lerombolhatják. Az üde és attraktív hatás elnyerése érdekében tehát kulcsfontosságú szempont, hogy mind az ülőbútorok kárpitjai, a házbelső függönyei és szőnyegei egyaránt (patyolat)tiszták legyenek. A mélytisztítással visszanyerhető szőnyegeink eredeti állapota, melyek tetszetősebbé formálják a lakást. Nem beszélve arról, hogy számos egészségügyi előnyüket is élvezhetjük. A szőnyeggyártó cégek többsége javasolja az évi legalább egyszeri professzionális szőnyegtisztítást. Van azonban néhány otthoni módszer, melyekkel magunk is alaposak lehetünk.

A szőnyegből áradó kellemetlen szag kiváltó forrásai többnyire a baktériumok és penészgombák, azonban a szupermarketek polcairól beszerzett szőnyegtisztító szerek gyakran csak elfedik a szagokat, anélkül, hogy megszüntetnék a probléma gyökerét - hívja fel a figyelmet a TenantCloud.com. A házi kedvencek által hátrahagyott nem kívánt „nyomok” sokszor speciális fertőtlenítőkért, valamint szag- és baktérium semlegesítőkért kiáltanak. Figyelmeztető jelként szolgálhat továbbá a kikopott, fakó szín, vagy éppen a járás közbeni puhaság érzésének hiánya.

Az állatszőrt egy nedves ablaktörlő lapát segítségével távolíthatunk el - ám igény szerint beszerezhetők olyan praktikus szőr- és szöszeltávolítók is, melyek segítségével a gyapjú is biztonsággal és hatékonyan tisztítható.

A makacs, beszáradt foltok és beleragadt rágógumi eltávolítása érdekében érdemes bevetni a gőz és a hő erejét, mégpedig egy vasaló és egy ruha segítségével - helyezzük a felmelegedett vasalót a ruhára és kissé nyomjuk meg, így a folt a ruhára kerül át.

Egy alapos porszívózást követően keverjünk össze (1:3 rész) ecetet és vizet, majd a keveréket permetezzük a kitisztítandó szőnyegfelületre. Öt perc várakozás után egy törülközővel finoman súroljuk végig a felszínt.

Olajfoltok eltávolításához jó megoldás a szőnyegre szórt szódabikarbóna vagy kukoricakeményítő. A porréteg a szálakig hatol, és negyed óra múlva a por eltakarítását követően meleg, mosószeres vízbe mártott fogkefével súroljuk végig a felületet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...