2022.07.28. 17:15:00 8459 261

Tálald fel Szicíliát! Burgonyás és rizses “krokett”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár hajlamosak a pizzák és tészták világába belefeledkezni, az olasz konyha ennél lényegesen sokoldalúbb. Az olaszok körében is meglehetősen kedveltek a panírba forgatott és bő olajban kisütött fogások. Az egyes tájegységek mellett a nagyobb városoknak is megvan a maga jellegzetes étele.

Krokett petrezselyemmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krokett petrezselyemmel

A szicíliai konyha egészen különleges még a többi olasz tájegység között is. Gondoljunk csak a friss ricottával töltött cannollo nevű desszertre. De a sós ételeket kedvelők számára is tartogat ínyencséget ez a gyönyörű sziget. Most jöjjön egy nem mindennapi és egy hagyományosabb recept a napfényes Szicíliából!

Arancini - szicíliai rizsgolyó

3 ek. olívaolajat melegítsünk fel, és 2 csésze rizottó rizst pirítsunk át rajta. Öntsünk hozzá egy kevés fehérbort, majd adagoljunk hozzá leves alaplét. Amikor a rizs megfőtt kevés sóval ízesítjük. A tűzről vegyük le és hagyjuk kihűlni, ezután adjunk hozzá egy tojást és tegyük hűtőbe minimum néhány órára.

Paradicsomszószt keverjünk össze kockára vágott mozzarellát és főtt borsót. Ezt a tölteléket kanalazzuk rá a tenyerünkbe lapított rizsadagra, majd zárjuk be a tölteléket úgy, hogy a rizsréteg ne legyen túl vékony, és az étel golyót formázzon.

A töltött rizsgolyókat panírozzuk be a szokott módon, majd egy kevés olajban gyakran forgatva süssük meg pár perc alatt. Papírtörlőre szedve csepegtessük le az összes aranciniről a felesleges zsiradékot. Frissen tálalva a közepébe töltött sajt finom olvadt lesz. Bazsalikommal és egy kevés paradicsomszósszal is fogyaszthatjuk.

Szicíliai krokett

Hozzávalók

Extraszűz olívaolaj
1 kg burgonya
petrezselyemzöld
3 tojás
zsemlemorzsa
só és bors

Elkészítése

A burgonyát főzzük meg, majd törjük át és tegyük egy nagy tálba. Öntsük hozzá az apróra vágott petrezselymet, az enyhén felvert tojásokat, majd jól sózzuk és borsozzuk is meg.
Kézzel formázzunk a masszából kroketteket és forgassuk bele zsemlemorzsába, végül forró, bő olajban süssük aranybarnává.

Forrás: www.christinascucina.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...