2017.01.02. 16:00:23 16100 402

„Tavalyi” hozzávalók, idei ízek – Mi legyen a maradék virsliből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szép volt, jó volt, de azért jó, hogy vége a szilveszteri kavalkádnak, jól esik egy picit pihenni. Szerencsére ma főzni sem kell, mert még van egy kis maradék „tavalyról”.:-) De holnap munkanap, valami azért kellene! Na, ilyenkor jön jól, ha túlgondoltad az év végi virsli vásárlást.

Virsli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virsli

Persze, lehet csak úgy főzve, sütve is fogyasztani, de akkor igencsak sokára fogy el, és nem is valami változatos. Hát elő a szakácstudományt és a maradék virslit, a recepteket szállítjuk.

Virslis-tésztás leves gyorsan

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma

  • 1 pár virsli (de lehet több is)

  • 12,5 dkg levestészta (eperlevél, kagylótészta, vagy ami tetszik)

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 liter zöldséglé (pl. paradicsom)

  • 15 dkg cukorborsó

  • 3 evőkanál margarin

  • só, bors

  • worcester szósz, cukor

  • leveskocka, ételízesítő

A leveszöldséget mosd meg, hámozd meg, és szeld kockákra. A hagymát szintén pucold meg és kockázd fel. A virslit karikázd fel, a tésztát pedig főzd meg a csomagoláson írt módon. A margarint forrósítsd fel, majd tedd rá a felkockázott hagymát, zöldséget. Nagyjából 5 percig pirítsd, majd ízesítsd sóval, cukorral, borssal. Öntsd rá a zöldséglét, és gyenge lángon főzd körülbelül 20 percig. Ha ez megvan, mehet bele a borsó, aztán a virsli, főzd meg őket, majd ízesítsd a szósszal, leveskockával. Ha kész, mehet bele a tészta.

Töltött virsli

Hozzávalók:

  • virsli (tetszés és étvágy szerinti mennyiség)

  • sajt (annyi szelet, ahány virslit szeretnél)

  • sonka, szalonna, bacon szalonna (ami otthon van és amihez kedved van; mennyisége a virsli mennyiségétől függ)

  • olaj a sütéshez

A virsliket hosszában vágd félbe. A sajtot szeld fel úgy, hogy szépen meg tudd tölteni velük a virsliket, a szalonnával pedig tekerd körbe a sajttal töltött finomságot. Fogpiszkálóval rögzítsd őket. Hevítsd fel az olajat és süsd a megtöltött virsliket addig, amíg a sajt meg nem olvad a szalonna pedig ropogós nem lesz. Salátával, sült burgonyával kínálhatod. De kenyérrel is megállja a helyét.

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...