2022.05.02. 17:41:01 9187 284

Tavaszi habparádé, receptek gyümölcsből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi hűvösebb időjárás miatt a fagylalt még nem esik annyira jól. Ilyenkor viszont már nagyon szívesen fogyasztunk könnyed és egészséges, vitamindús ételeket. Az étel és a fagylalt között némi kellemes átmenetet biztosítanak a gyümölcsökből készült desszertek. Ezek között is nagy kedvenc és könnyen, gyorsan elkészíthető a gyümölcshab. Nézzük, milyen receptekkel varázsoljuk el a családot otthon, ha egy kis gyümölcsös nyalánkságra vágyunk.

Gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsök

Vegyes gyümölcshab: Hozzávalók (4 adag): amaretto keksz vagy babapiskóta; 15-20 dkg magozott meggy vagy cseresznye; 1 cs pudingpor; 0,5 kg átpasszírozott ribizli; 4 dl cukrász tejszín; 4-6 dkg cukor; gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés: A kekszet a tálkák aljára törjük. A magozott gyümölcsöt elosztjuk a kekszen. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük és ezt is elosztjuk az edénykében egy rétegben. A ribizlit sűrű szitán átpaszírozzuk. A cukrász tejszínt habbá verjük és a ribizli velőt fokozatosan hozzá adagoljuk. Ahogy elkészült a hab, ezt is az edénykébe tesszük. Gyümölccsel díszíthetjük.

Málnás gyümölcshab:Hozzávalók (2 adag): 3 ek chiamag; 12 ek főzőtejszín; 100 ml habtejszín; 3 ek cukor; néhány szem málna + díszíteni

Elkészítés: A chiamagot a tejszínben elkeverjük fél órát hagyjuk duzzadni. A gyümölcsöket összetörjük a cukorral és a habbá vert habtejszínhez keverjük, majd a chiamagos keveréket is belekeverjük.

Ricottás gyümölcshab: Hozzávalók (4 adag): 15 dkg fekete áfonya; 15 dkg eper; 15 dkg szeder; vanília; menta; cukor vagy édesítő; gyömbér; 300 ml növényi cukormentes habtejszín; 25 dkg ricotta

Elkészítés: A ricottát és a tejszínt, miután felverjük, kétfelé osztjuk. A szedret, áfonyát és a ricotta felét az ízlés szerinti fűszerekkel összeturmixoljuk. Amikor kész a turmix a felvert hab felét hozzáadjuk. Ugyanígy elkészítjük az epres turmixot is a hozzá adagolt habbal. Rétegesen poharakba töltjük és díszítjük ízlés szerint. Az aljára lehet babapiskótát, vagy kekszet rétegezni összetörve.

A legegyszerűbb gyümölcshab: Hozzávalók: 200 g cseresznye vagy más tavaszi gyümölcs; 2 db tojásfehérje vagy habtejszín; ízlés szerint porcukor vagy édesítő

Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk és kimagozzuk, majd összetörjük. Ízlés szerinti cukorpótlóval (vagy cukorral), és a két tojásfehérjével, vagy tejszínnel, elektromos habverővel kemény habbá verjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...