2022.05.08. 10:56:55 6988 254

Távolítsd el a kávéfoltot! 2.– Így tüntesd el a beszáradt kávépöttyöket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádjuk az illatát, rajongunk az ízéért, ám a foltot, amit a ruhánkon, a terítőn hagy, már nem igazán szívleljük. Naná, hogy az isteni kávéról van szó, melynek eredeti „funkciójáért” odavagyunk, ám ha egyik-másik textíliánkat szeretné megszínezni, azért már zabosak vagyunk.

Kávé, kávébab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávé, kávébab

A legegyszerűbb persze itt is a megelőzés lenne, vagyis ha nem öntöznénk mindenfelé a finom fekete italt. Persze, az esetek többségében nem szándékosan kerül a kávé a ruhánkra vagy éppen a terítőnkre.:-) Szerencsére, akadnak praktikák bőven, amivel eltűntethetjük a nem kívánatos foltokat! Cikkünk második részében a beszáradt kávéfoltok ellen vesszük fel a harcot.

Mentsd meg a textíliád, tüntesd el a beszáradt foltokat!

Csak semmi riadalom, a beszáradt kávéfolt is eltűntethető!

Éljen a mosogatógép tabletta!

Oldd fel a tablettát egy kis meleg vízben, és ezt tedd a nem kívánatos foltra! Hagyd hatni, majd öblítsd ki a textíliát!

Vesd be a mosószóda erejét!

Keverj össze egy kis mosószódát némi meleg vízzel, tedd a foltra, hagyd hatni néhány percig, majd öblítsd ki és mosd az anyagot a szokásos módon!

Van jó hírünk!

Az előző cikkben írt só, sütőpor csodaszerek nem csak friss, de beszáradt foltok esetén is bevethetőek! Alkalmazd a már leírtak szerint és láss csodát, a kávéfolt eltűnik!

Ismered az epeszappant?

Ha nem, érdemes beszerezned egyet és akár beszáradt kávéfolt esetén is alkalmazni. Ilyenkor nedvesítsd be a foltot, kend be a szappannal, hagyd hatni, majd öblítsd ki és a szokásos módon mosd ki a textilt.

Kényes anyagok esetén is van megoldás!

Selyemre, pamutra vagy a szőnyegre hullt kávé esetén a tiszta alkohol nyújthat segítő kezet. Óvatosan, egy rongy segítségével vidd fel a foltos anyagra a szert, majd öblítsd ki.

A filcen sem marad folt

Szalmiákszesz és víz keverékével a filces anyagból is könnyen kivehető a kávéfolt. Csak itasd fel az anyaggal a keveréket, és a folt már el is tűnt!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...