Te is duplán forralod? – Ezért ne tedd!
Veled is megesik, hogy kényelemből, lustaságból, vagy csak azért, mert nem akarsz pazarolni, a vízforralóban lévő vizet nem öntöd ki, inkább újraforralod, vagy éppen engedsz rá némi friss vizet és úgy nyomsz rá az indítógombra? Hát képzeld, hogy ez így nem a legjobb megoldás!
Forralás alkalmával sok minden eltűnhet a vízből: csökkenhet annak kalcium és magnéziumtartalma, emellett kevesebb lesz benne az oxigén és a széndioxid is. Cserébe a forraló alján, falán viszont nem kevés vízkő keletkezhet. Ezek alapjában véve nem nagy problémák. A bibi ott kezdődik, amikor is több órát áll a forralóban a felhasználatlan víz. Mert:
műanyag forraló esetén a műanyagból „kiázhatnak” olyan káros anyagok, melyek hormonjainkra lehetnek rossz hatással.
fémes forraló esetén benne lévő nikkel válthat ki allergiás reakciót többeknél.
Úgyhogy, inkább friss vizet forralj, és csak annyit, amennyit kell, mert az újraforralás veszélyes lehet.
Forrás: miss.at