2021.01.25. 16:10:26 9089 231

Tippek, trükkök, praktikák: Egyszerűsítsd a főzést a lazább időbeosztásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezések megfelelő előkészítésével sok pénzt és még több időt takaríthatunk meg magunknak. Ha van mihez nyúlni a hűtőben, kevesebbszer fog előfordulni, hogy (gyors)ételt rendelünk, így ezzel még az egészségért is tenni lehet!

Főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés

A heti menütervezésnél akkor lehet a legtöbb időt nyerni magunknak, amikor több napra előre egy vagy kétféle ételt készítünk el előre. Ezért, aki szereti a változatosságot, kompromisszumot kell majd kötnie. Az egyhangúság elkerüléséhez azonban használhatunk különféle fűszereket, ehhez azonban rá kell szoknunk arra, hogy az ételt csak a végén fűszerezzük meg, természetesen adagonként.

Készülj elő az előkészítésre!

A legelső dolgunk, hogy beszerezzünk néhány újra használható és légmentesen záródó edényt az élelmiszerek tárolásához. Az elválasztókkal ellátható ételtároló dobozok például nagyon praktikusak lehetnek számunkra. A heti menü megtervezésében és a bevásárlólista összeállításában applikációk lehetnek segítségünkre, de egy szuper és nem mellesleg gyorsan elkészíthető recepteket tartalmazó szakácskönyv is ajánlatos.

Hogyan kezdjünk érdemben neki?

A gyakran fogyasztott ételeket gyűjtsük össze főétkezésenként csoportokba, ezután válasszunk napo(ka)t a főzésre. Általában a szerda és a vasárnap, ami a leginkább kivitelezhető a háziasszonyoknál. Határozzuk meg, hogy melyik fogásból hány adagot szeretnénk megfőzni.

3 úton is elindulhatunk!

Kötegelt főzés – Egy hatalmas adag a választott ételből, amiből mindenki annyit vesz, amennyit csak elfogyasztani szeretne, és sokan fagyasztanak le ebből későbbre is pár napra valót. Porciózás – Főként diétás étrendnél ajánlott, hogy az egyes fogásokat ki is adagoljuk és így várják a sorukat a hűtőben. Összetevők előkészítése – Ha ragaszkodtok a friss menühöz, keressetek hasonló alapanyagokból álló recepteket, mindent vágjatok fel, daráljatok le vagy hámozzatok meg előre, hogy később csak össze kelljen állítani az ételeket.

Amire nagyon figyelj!

A főzés, a hűtés és a csomagolás közben is figyeljünk az élelmiszerbiztonság szabályaira, hogy az étkezéssel kapcsolatos megbetegedésektől távol tarthassuk a családot. Az előre elkészített ételek összetevőktől függően ált. 2-5 napig állnak el a hűtőben tárolva. De fagyasztva se tartogassunk semmit sem túl sokáig! Jobb 3 hónapon belül elfogyasztani ezeket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.