2022.05.12. 17:25:00 8191 265

Tobzódj az egészséges ízekben: Könnyű spárgás ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye nem mondunk újat? Ha május, akkor spárga! A friss zöldségek lehetővé teszik, hogy főzés nélkül vagy minimális főzési idővel készülhessen el egy-egy könnyű fogás. Az év ebben a részében uralkodó, semleges ízű spárgát ne hagyd ki!

Spárga sajttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga sajttal

Nyugalom, aki nagyon éhes, az is tud tartalmas ételt rittyenteni a zöldségek királyából! Mutatunk egy laktató sajtból és egészséges köretből álló ételt és egy szintén sajtos tavaszi salátát, amelyekhez ebédre és vacsorára is kedvet kaphatunk.

Spárgás bulgurrizottó Halloumi sajttal

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
6-8 db spárga
300 gr bulgur
zöldségalaplé
só, bors
100 g Halloumi sajt

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a spárgát, azaz vágjuk le a fás részeket, hámozzuk meg és vágjuk darabokra.
  2. Egy serpenyőben futtassuk fel a spárgát egy kevés felforrósított olajon, majd adjuk hozzá a bulgurt is, és így együtt pirítsuk pár percig. Ezután öntsük fel kétszeres mennyiségű zöldségalaplével, és sóval meg borssal fűszerezve körülbelül 15-20 perc alatt készre főzzük.
  3. Közben a sajt mindkét oldalát grillezzük meg egy másik serpenyőben.
  4. Halmozzunk a köretből egy tányérra majd tegyük a Halloumi sajtot a tetejére.

Tavaszi saláta eperrel és Mozzarellával

Hozzávalók:

spenót
eper
spárga
olívaolaj
só és bors
Mozzarella sajt
balzsamecet

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótot, az epret és a spárgát. Ez utóbbit készítsük elő a felhasználáshoz a szokott módon.
  2. A spárgát kevés olívaolajon pároljuk meg, a végén ízesítjük meg ízlés szerint sóval és borssal. Közben az epret negyedeljük fel.
  3. Végezetül a már feldolgozott alapanyagokat a lecsepegtetett Mozzarella golyókkal együtt egy tálba halmozzuk, és végezetül locsoljuk meg balzsamecettel.

Forrás: www.gasztrohos.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...