Tobzódj az egészséges ízekben: Könnyű spárgás ételek
Ugye nem mondunk újat? Ha május, akkor spárga! A friss zöldségek lehetővé teszik, hogy főzés nélkül vagy minimális főzési idővel készülhessen el egy-egy könnyű fogás. Az év ebben a részében uralkodó, semleges ízű spárgát ne hagyd ki!
Nyugalom, aki nagyon éhes, az is tud tartalmas ételt rittyenteni a zöldségek királyából! Mutatunk egy laktató sajtból és egészséges köretből álló ételt és egy szintén sajtos tavaszi salátát, amelyekhez ebédre és vacsorára is kedvet kaphatunk.
Spárgás bulgurrizottó Halloumi sajttal
Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
6-8 db spárga
300 gr bulgur
zöldségalaplé
só, bors
100 g Halloumi sajt
Elkészítés:
- Készítsük elő a spárgát, azaz vágjuk le a fás részeket, hámozzuk meg és vágjuk darabokra.
- Egy serpenyőben futtassuk fel a spárgát egy kevés felforrósított olajon, majd adjuk hozzá a bulgurt is, és így együtt pirítsuk pár percig. Ezután öntsük fel kétszeres mennyiségű zöldségalaplével, és sóval meg borssal fűszerezve körülbelül 15-20 perc alatt készre főzzük.
- Közben a sajt mindkét oldalát grillezzük meg egy másik serpenyőben.
- Halmozzunk a köretből egy tányérra majd tegyük a Halloumi sajtot a tetejére.
Tavaszi saláta eperrel és Mozzarellával
Hozzávalók:
spenót
eper
spárga
olívaolaj
só és bors
Mozzarella sajt
balzsamecet
Elkészítés:
- Mossuk meg alaposan a spenótot, az epret és a spárgát. Ez utóbbit készítsük elő a felhasználáshoz a szokott módon.
- A spárgát kevés olívaolajon pároljuk meg, a végén ízesítjük meg ízlés szerint sóval és borssal. Közben az epret negyedeljük fel.
- Végezetül a már feldolgozott alapanyagokat a lecsepegtetett Mozzarella golyókkal együtt egy tálba halmozzuk, és végezetül locsoljuk meg balzsamecettel.
Forrás: www.gasztrohos.blog.hu