2021.07.10. 08:34:41 9405 256

Tudtad, hogy...? Érdekességek a nagyvilágból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világegyetem és ezen belül is a földünk, tele van olyan érdekességekkel, amelyeket egy igazi kíváncsi embernek érdemes felfedezni. Ezek egy részéről már az iskolában is tanulhatunk, de kevés, turistákat csábító oldalon találjuk meg őket. Vannak olyan látnivalók, természeti jelenségek és izgalmas szokások, amelyekkel meg lehet ismerkedni, ha közelebb szeretnénk kerülni egy-egy népcsoport világához és életmódjához. Találtunk néhány meghökkentő információt, amit most megosztunk olvasóinkkal is. Lehet, hogy már hallottál ezekről?

Angel-vízesés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angel-vízesés

A Hawaii-szigetek közkedvelt nyaralóhely az európai turisták számára is. Már a hétköznapi társalgásunkban is, ha viccelődve megjegyezzük, hogy valaki pihenni indul, akkor a beszélegtőkben a "hawaii életérzés" jelenik meg képként, a klasszikus pálmafás és fűszoknyás változatban. Azt tudtad például, hogy Hawaiion az iskolai tananyag része a szörfözés oktatása? Nagyon jó érzés lehet, amikor a kisiskolások a kötelező órán kivonulnak a vízre. Vajon osztályzatot is kapnak? Erre valóban kíváncsiak lennénk.

A Shibuya vasútállomáson Tokióban áll egy akita inu bronzszobor. A szobor lett a hűség jelképe Japánban. Ez a szobor egy rendkívül megható történetre emlékeztet. Hachikot, a 2 hónapos kutyát 1923-ban vette Ueno professzor. A professzor az egyetemen dolgozott. A kutya minden nap elkísérte őt a vonathoz, és ugyanott fogadta. Így tett egészen 1927-ig. Ekkor a professzor egy előadása alatt szívrohamban meghalt. Hachiko még 9 évig járt reggel és délután az állomásra. A gazdáját várta. 1935 márciusában a kutyát holtan találták azon a helyen, ahol évekig oly türelmesen várakozott.

Japánban létezik egy extrém sport, amelynek a neve banzai skydiving. 3000 méter magasan a sportoló kidob egy ejtőernyőt, majd néhány másodperc múlva ismét. A cél, hogy mielőbb elérje az ejtőernyőt, felvegye és kinyissa, mielőtt túl veszélyesen közel kerülne a földhöz. Nem tudom ki hogyan van ezzel, de mi nem szívesen próbálnánk ki.

A venezuelai Angel-vízesés a legmagasabb a világon, 1283 méter magas. Elképesztően szédítő látványt nyújt.

A turisták egyre több szelfit készítenek Amazónia jellegzetes állataival. Megdöbbentő tudni, hogy a nagy érdeklődés miatt kegyetlenül bánnak az állatokkal az utazásszervezők. Erre a veszélyre hívta fel a figyelmet a World Animal Protection állatvédő szervezet. A szervezet szerint 2014 óta 292 százalékkal nőtt a vadállatos szelfik száma. Sosem gondoltuk volna, hogy egy ártatlannak tűnő Instagram szelfi ekkora galibát is okozhat!

A kínai óriáspandák sorsa pedig valószínűleg egy átköltöztetés lesz. Egyre kevésbé találkozhatunk vadon élő példányokkal, és miután erősen kihalófélben vannak, szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a faj megmentése. A klímaváltozás erősen befolyásolja az óriáspandák élőhelyének körülményeit. Az autóutak is még kisebb részekre szabdalják ezeket a zsebkendőnyi földeket Kanszu, Sanhszi és Szecsuan területén. Egyre valószínűbb, hogy az élőhelyük délnyugati részéről északnyugatra telepítik az állatokat. Szurkolunk, hogy a szakemberek mielőbb megoldják ezt a sürgető problémát.

Indiában ugyanakkor elképesztő rekordot állítottak néhány éve a lakosok, amikor mindössze 24 óra alatt 50 millió facsemetét ültettek el. Több mint 800 ezer önkéntes vett részt az akcióban. Családok, diákok, kormányzati tisztviselők és civil szervezetek önkéntesei láttak munkához, és ültették el a rengeteg fát közterek, utak, autópályák, vasútvonalak mentén, de az erdős területeken is. Példát lehet venni róluk!

Hallottatok arról, hogy legnagyobb élő teremtmény egy hatalmas gomba Oregonban, amely 10 négyzetkilométernyi területen terül el? Mi is nagyon meglepődtünk!

Ausztráliában pedig valódi őskori leletet nevelgetnek egy botanikusok által védett titkos helyen! Azért vigyáznak rá ennyire, hogy szükség esetén bevethessék a törékeny élő populáció megmentése érdekében. Ez az élő növény kövület, a sárkányfenyő, amiről azt hitték a botanikusok, hogy már kétmillió évvel ezelőtt kihalt. Létezéséről is csak a fosszíliák adtak hírt. 1994-ben találta az élő fákra Ausztráliában. Az Új-Dél-Wales állambeli Kék-hegység területén egy keskeny szurdokban fedezték fel őket. Sötétzöld lombú, csokoládébarna törzsű, különleges facsoport. Kutatások megerősítették, hogy valóban a sárkányfenyőt (Wollemiát) találták meg. Nagy a valószínűsége, hogy ők az őskor utolsó létező, máig fennmaradt hírnökei. Erről sem igazán hallottunk eddig.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...