Tuti tipp, hogy sokáig friss maradjon a banán
Turmixba, palacsintába, muffin alapanyagként, a reggeli zabpelyhedhez, tízórai vagy uzsonna gyanánt, desszertként az ebéd után, vagy „csakúgy”. Bárhogy tálalod, a banán finom, tápláló része (vagy egésze) az étkezésnek. Hogy sokáig élvezhesd e finom gyümölcs ízét, mutatunk egy egyszerű trükköt.
Hogy milyen hatással van ez a trópusi eledel az emésztésedre, és milyen finomságokat készíthetsz banánból, arról már olvashattál nálunk. És hogy hogyan maradjon sokáig friss? Na, arról most lesz szó.
Éljen a folpack!
Tovább friss marad a banán, ha a végeit, illetve a szárát (ahol összenőttek a gyümölcsök) frissen tartó fóliával körbetekered. Először minden szárat külön, aztán utána az összeset „bugyoláld be” a fóliába.
Tudtad, hogy fagyaszthatod is?
Habár hűtőben tárolni nem igazán szerencsés, azért fagyasztani lehet! Héjastól kerüljön a fagyasztóba, és ha egy finom turmixot szeretnél belőle, csak vedd elő, olvaszd ki és már mehet is a többi összetevővel együtt a „gépbe”.
Forrás: dasistdochnochgut.at | Írta: Ssz