Uborka natúran, savanyúan és kovászolva, na de rántva is?
A rántott uborka egy roppanós és friss étel, amely remekül illik a nyári időszakhoz, és szerencsére egyre szélesebb körben megismerik, amióta egy neves vendéglátóhely rántott kovászos uborkát is kínál az étlapján.
Az uborka kirántásával egy finom és könnyen elkészíthető ételt tehetünk az étkezőasztalra, és mivel az eljárásnak édesmindegy, hogy a nyers zöldséget, a savanyúságot vagy a kovászolt verzióját panírozzuk, kedvünkre változtathatjuk a fő alapanyagot.
Uborka párizsi bundában
Hozzávalók:
2 közepes méretű uborka
2 tojás
liszt
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Növényi olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Az uborkákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. Amennyiben az uborka héja túl vastag, akkor túl keserű ízű is lehet, ezért ilyenkor inkább hámozzuk meg. Ezután vágjuk el az uborkákat hosszában néhány szeletre.
A szeletelt uborkát sózzuk meg, és tegyük be egy szűrőbe, hogy lecsepeghessen a felesleges nedvesség. 10-15 perc után törölgessük le az uborkaszeleteket, majd panírozzuk be azokat a következő módon:
Az uborkaszeleteket először lisztben forgassuk meg, majd mártsuk bele a felvert és befűszerezett tojásba, végezetül ismét forgassuk meg a lisztben.
Egy serpenyőben előre felmelegített olajban süssük aranybarnára a panírral borított uborkaszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt. A rántott uborkát a legjobb sütés után frissen, azon melegében tálalni. Ízlés szerint kínálhatjuk tartármártással vagy majonézzel is egy tetszőleges köret mellé.
Tippek:
A zsemlemorzsás panír szintén remekül illik az uborkához; különleges textúrát és ízt adhat ennek az ízletes ételnek.
Amikor az uborkaszeleteket zsemlemorzsás módon panírozod, akkor a zsemlemorzsába bátran szórj szezámmagot vagy nagyobb darabokra tört cornflakes-t. A szezámmag finom, diós ízt ad az uborkának, míg a cornflakes ropogós textúrával gazdagítja azt.
Ötlet: www.mindmegette.hu