Üdv néked, grillszezon! Szevasz újra, újburgonya! – Szuper saláta recept
Végre, végre és végre! Izzíthatjuk a grillasztalt, keresgélhetjük a recepteket a páchoz, vagy éppen bevethetjük a régi, jól beváltakat. A finom húsok mellé pedig isteni saláta dukál, úgyhogy ki ne hagyd őket idén! Jöhet egy újburgonyás recept, ugye?
Szedd össze a következő hozzávalókat, és már indulhat is a salátázás!
1 kg újburgonya (inkább kisebb méretű)
fél kg édesköménygumó
2,5 dl zöldséges alaplé
3 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál mustár
1 teáskanál tengeri só
3 teáskanál kapormag
1 teáskanál szecsuáni bors
1 csokor kapor
só
A krumplit mossuk meg, majd héjastól főzzük meg sós, 2 teáskanál kapormaggal elkevert vízben. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A maradék kapormagot pirítsuk meg egy serpenyőben, majd keverjük össze a tengeri sóval és a szecsuáni borssal. Ha ezzel megvagyunk, forraljuk fel az alaplevet, tegyünk bele 2-3 evőkanál ecetet és a mustárt, keverjük össze és öntsük rá a krumplira. Hagyjuk állni 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek. Most jön az édeskömény: mossuk meg, a külső leveleket szedjük le, a gumókból a torzsát vágjuk ki, majd szeljük fel vékony szeletekre és vízben kb.fél óra hosszat főzzük. Ha kész, kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kaprot mosd meg, szárítsd meg és az édesköménnyel együtt szórd meg a krumplit, amire még mehet a tengeri sós-szecsuánis keverék is. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: brigitte.de