2022.07.14. 12:05:00 7688 274

Új elmélet a középkorúak súlygyarapodása terén: Nem az anyagcsere a ludas!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legújabb kutatások szerint a nyugalmi anyagcsere sebessége a 40-es és 50-es éveikben járóknak közel ugyanannyi, mint amennyi a 20-as életéveikben volt. Mit lehet kikövetkeztetni ebből? A középkorúak súlygyarapodása mégsem a lassuló anyagcsere következménye! De akkor mi okozza?

Indokolatlan(?) hízás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Indokolatlan(?) hízás

Habár nagyjából 20 éves korunkra elérjük a végső magasságunkat, ez sajnos a súlyunkra nem igaz. ahogy telnek az évek és kevésbé élünk aktív életet, kilóink száma bizony könnyen gyarapodhat. a nagy átlag 60 éves kora után ismét elkezd fogyni, de addigra a túlsúly komoly károkat okozhat a szervezetükben.

Miért kell megelőzni az elhízást (életünk derekában is)?

Felnőtt éveinkben akár 30-40 kiló is felkúszhat ránk szépen fokozatosan, ami jelentős hajlamosító tényező a cukorbetegség kialakulásánál, továbbá alvási apnoe, ízületi problémák és akár szívbetegség kialakulásában is közre játszhat.
Az állítólag lassuló anyagcserénk azonban nem képes felgyorsulni szigorú étrend tartása és az edzés hatására!

Az anyagcsere és az elhízás valódi okai

A felmérés során az nyert megállapítást, hogy anyagcserénk a 60-es éveink környékén kezd el csak lelassulni, de érdekes módon a legtöbb ember inkább fogyni fog élete utolsó évtizedeiben.
A súlygyarapodás valódi oka az, hogy a testmozgásra szánt idő (a szabadidős tevékenységek kevésbé telnek aktívan) valójában csekély az átlagemberek napirendjében, valamint a legtöbben hajlamosak a túlevésre. Ez utóbbi azt jelenti, hogy jóval több kalóriát fogyasztunk el, mint amennyi naponta szükséges lenne.

A fenti okok nem meglepő eredményeként testösszetételünk elkezd megváltozni: az izomtömeg elvesztésével párhuzamosan testzsírszázalékunk szépen megnövekedhet.
Az anyagcsere lassulása helyett tehát valójában az életvitelünk lelassulása lesz a mindenkori hízás valódi oka!

Mit tehetünk az elhízás ellen?

Dobjuk sutba az átlagember életmódját! Dolgozzunk edzettségi szintünkön, ugyanakkor figyeljünk oda a testösszetételünkre, hogy idejében reagálni tudjunk arra, ha elszaladnának velünk a kilók.
Sokat segíthet ebben, ha tisztában vagyunk a napi kalóriaigényünkre, és a feldolgozott élelmiszerek és szénhidrátok helyett a kiváló minőségű fehérjéket - legyen az akár állati, akár növényi - helyezzük előtérbe. (A fehérjék fogyasztása után több kalóriát égethet el a szervezetünk annak feldolgozásakor, emellett izomtömegünk megtartásában is nagy szerepük van.)

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...