2019.12.06. 16:53:17 9869 319

Utazás ajándékba? A lehető legjobb döntés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amire szükségünk van, megvesszük, nem várunk vele karácsonyig vagy a születésnapunkig vagy akármilyen ünnepig... És valószínűleg így van ezzel a családunk többi tagja is. Éppen ezért - a tárgyi ajándékok helyett - a közös élmény a legjobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, és nem kell vagyonokat elkölteni rá.

Családi wellnesz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi wellnesz

Zárójel: Leszögeznénk, hogy a cikk nem hirdetés, hanem szent meggyőződésünk. :)

Idén úgy döntöttünk, hogy a hozzánk legközelebb álló rokonokat, azaz a szüleinket, egy közös hétvégével ajándékozzuk meg Krakkóban, és már most úgy örülök, mint majom a farkának! :) Ritkán tudunk elutazni, együtt gyakorlatilag még soha nem sikerült, mióta gyerekekkel is bővült a család. Pedig a közös élményeket, azt az egy-egy hétvégét, amit szűkebb vagy éppen a tágabb családdal együtt töltöttünk, mindig emlegetjük. Valószínűleg egy életen át szívesen emlékszünk majd ezekre - még akkor is, ha valami miatt nem sikerült száz százalékosan. :) De még a kellemetlen emlékfoszlányok is megszépülnek utólag, és mosolyogva nosztalgiázunk, hogy „Emlékszel, amikor a kocsiban kellett éjszakáznunk, mert nem lehetett éjfél után bemenni a kempingbe, vagy, amikor a Balcsin nem találtunk egy helyet sem, ahova be lehet ülni, mert szezonon kívül utaztunk...“ :D

Legalább van mit felidézni, és ha belegondolsz, csak ez számít. A 20. gyertyatartóra vagy ágyneműhuzatra nem fog emlékezni senki..., a pulóverre, aminek még a méretében sem vagy biztos, pláne nincs szükség.

A pénz és az idő, amit a karácsonyi ajándékok vásárlására fordítasz sokkal jobban is elkölthető és eltölthető. :)

Ha már eldöntötted, hogy idén a Jézuska nem egy tárgyat tesz a karácsonyfa alá, hanem inkább elmentek közösen valahová, hadd adjunk néhány tippet arra vonatkozólag, hogy mit gondolj át, mielőtt befizetsz.

1. Adott esetben nem is feltétlenül kell azonnal fizetned.

Ha éppen nem engedheted meg magadnak, hogy azonnal kifizesd a foglalást, válassz olyan szállást, ahol csak az utazás időpontjában kell fizetni. Addig pedig félre teheted rá a pénzt. Ez egy könnyítő tényező decemberben.

2. Kikkel utaznál?

Nem árt, ha van némi információd arról, hogy mit kedvelnek az emberek, akikkel együtt utaznál. Szeretnek wellneszezni, akkor válassz olyan szállást, ahol kiélhetik ezt a vágyukat. Inkább a városi sétákat és a múzeumokat kedvelik? Irány egy szép kisváros! A természet a mindenük? Menjetek, bújjatok el egy faházban a hegyekben!

Még nem utaztatok együtt, és nem vagy biztos benne, hogy milyen lesz, ha össze vagytok zárva? Akkor tényleg csak egy hétvégében gondolkozz, ne rögtön a nyári nyaralást tervezgesd! :)

3. Mennyit szánsz rá?

A kereted nagyban meg fogja határozni az úti célt. Ha nem tudsz százezreket kifizetni 6-8 ember szállására, akkor hagyd a wellneszt, és hagyd a nyugati országokat... Csodás helyek vannak tőlünk egy kicsit keletebbre vagy északabbra is. Erdély, Lengyelország (Krakkó), Szlovákia (Pozsony), Horvátország (a tengerparton bárhol, Plitvicei-tavak és még sorolhatnánk), Szerbia (Nis), Bosznia-Hercegovina (Mostar), de még kis hazánk is igazi ékszerdobozokat rejt (Bakony, Őrség, Gyula, Szeged, Győr, Eger...) - nem kell értük kisebb vagyonokat kifizetni!

KrakkóKrakkó

Ha szezonon kívül utazol jelentősen olcsóbb lesz a szállás, bár számolnod kell azzal, hogy kevesebb programlehetőséged lesz, és az időjárás is beleszólhat a kültéri tervekbe, ugyanakkor a lényeg az, hogy együtt a család. Más környezetben másként fogtok egymásra figyelni. Hidd el, jó lesz. :)

Ha a piszkos anyagiakat nézed, rá fogsz jönni, hogy nem került többe a 2-3 napos út, mintha tárgyi ajándékokat vettél volna 6 embernek... - persze ez az igényeiden múlik, de például Krakkóban és Nisben 6 személyre márciusban már 30-40 e Ft-ért tudsz szállást foglalni 2 éjszakára... 6500-6800 Ft/fő a két éj. Ha körülbelül 10.000 Ft-ot szántál ajándékra, akkor, azt hiszem, ez bőven belefér. Még akkor is csudajó ár, ha az utazást vagy az étkezést is Te állod, bár valószínűbb, hogy ezeken a költségeken már osztozkodni fog a csapat. Ráadásul nem kell karácsonykor fizetned, amikor úgyis sok más költség is adódik.

4. Milyen messze tudtok elmenni, hogyan fogtok utazni?

A jármű és az utazással töltött idő hossza is egy kulcskérdés lehet, amikor kiválasztjátok az úti célt.

Ha gyerekkel vagy idősebb útitárssal autókáztok, érdemes átrágni az útvonalat, a lehetséges pihenőhelyeket, és felkészülni mindenféle rágcsálnivalóval, szórakoztató eszközzel. Magát az utazást is fel lehet tölteni egy-két apró programmal. Tervezzétek meg ezt a részt is alaposan az indulás előtt.

Ugyanakkor nem feltétlenül kell messze menni, hiszen egy közeli, akár már ismert helyet is választhattok, ami mindenképpen egy új arcát fogja megmutatni, mivel most más céllal, más emberekkel fedezitek fel.

5. Mennyi időre?

2-3 napra valószínűleg mindenki el tud egy picit szakadni a munkájától, pláne, ha az utazás nagyobb része a hétvégére esik. Ha többen utaztok, egyszerűbb leszervezni és összeegyeztetni egy ilyen utazást, mint egy egyheteset, de persze azzal is megpróbálkozhattok.

6. Hogyan lesz ez karácsonykor is szép ajándék?

Dönthet a család úgy, hogy karácsonykor utazik el. Ebben az esetben már jó előre le kell foglalni mindent, mert ez csúcsidőszaknak számít, és ideje korán be kell vonnod az útitársakat a szervezésbe. Ez lehet egy közös családi ajándék is, amiben mindenki kifizeti a maga részét, de egymásnak már nem vesztek semmit. Maximum a gyerekeknek egy-egy játékot, amit ajándékgyanánt megkaphatnak a „Jézuskától“ a helyszínen.

A másik lehetőség, hogy egy későbbi időpontban utaztok, és meglepetésnek szánod. Én a következőket tenném: Készítenék egy szép meghívót szöveggel és képekkel - simán Wordben vagy a profibbak akár egy kiadvány szerkesztőben is megcsinálhatják. Online a canva.com lehet a segítségedre!

Ezt az elkészült meghívót utána kinyomtathatod annyi példányban ahányan mentek, és egy karácsonyi képeslappal együtt átadhatod a megajándékozni kívánt személyeknek. Nálunk ez bevált. :) Az utazás időpontjáig, és még utána egy jó darabig meglesz a fix beszédtémátok is. :D

Remélem, meghoztuk a kedved. Ki tudja, lehet, hogy pont Krakkóban fogunk találkozni. :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...