2020.04.13. 17:27:02 9957 338

Válaszd ki forró italodat okosan: Ezek a különböző teafajták egészségügyi előnyei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos, a teák emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgáló kutató véli úgy, hogy a teázás a kávéfogyasztás kiváló alternatívája. A kevesebb koffein és emellett a magas flavonoid tartalom az, ami a frissen főzött teákat annyira kívánatossá teszik a nap indításakor.

Finom zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom zöld tea

Nem véletlen esett szó a friss főzetekről; ugyanis a palackozott (jeges) teák és az instant teaporok rengeteg olyan adalékot tartalmazhatnak, amik elnyomják a tea jótékony hatását. Ilyen például a rengeteg cukor. Fedezzük fel együtt, hogy melyik tea milyen egészségügyi előnnyel járhat, hiszen minden tea máshogy jó tea!

Az igazi teák (Camellia sinensis)– telis-tele flavonoidokkal:

Zöld tea:

Antioxidánsai többféle szervet (pl. emlő, tüdő, vastagbél, gyomor) érintő rákos megbetegedés kialakulását gátolhatják. Segít tisztábban tartani az artériákat, javítja a koleszterinszintet és ellensúlyozza az agyi oxidatív stresszt. A diétázó hölgyek örömére fokozza a zsírégetést.

Fekete tea:

Az erjesztési eljárásnak köszönhetően koffeintartalma magasabb a zöld teáénál, napi 2 csésze elég feledékenység ellen. Egyes tanulmányok szerint fogyasztása csökkenti a dohányzás káros hatásait a tüdőben, és ezáltal a stroke kockázatát is.

Oolong (wulong) tea:

Az íz- és illatgazdag tea a fekete tea egy precíz feldolgozási folyamatának eredményeként jött létre. Alacsony a koffeintartalma, antioxidánsai különösképp a koleszterinszintre vannak jó hatással. Ez az egyik legígéretesebb fajta a súlycsökkentés kapcsán, azonban hatékonyságának bizonyítása további kutatásokat igényel.

Pu-erh tea:

Ez a fajta fekete tea erjesztett és érlelt levelekből főzhető, az érlelés során a tea egészségmegőrző hatása fokozódik. Egy tanulmány eredményei alapján ígéretes az LDL-koleszterin szintjének féken tartásához, és szintén nagy szerepe lehet fogyási folyamatokban, hiszen segíti az emésztést, továbbá ugyancsak segítheti a bélflóra helyreállítását.

Fehér tea:

A világos főzetű tealevél kevés eljáráson esik át fogyasztás előtt, ami lehetővé teszi, hogy a teafajták közül messze a leghatásosabb lehessen a daganatokkal szemben. A szép bőr és az egészséges fogak megőrzésében is szerepe lehet.

Gyógyteák – gyógynövények, gyümölcsök és magvak stb. főzetei

Többek között a rooibos (piros tea), a hibiszkusz, a kamilla, a gyömbér, a csipkebogyó, a menta és az echinacea.

A gyógyteák ígért hatását fogyasztás előtt nem árt leellenőrizni, és a fogyasztási ajánlásokat illik betartani, hiszen a mi kis mértékben gyógyszer, az nagymértékben méreg lehet.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.