2023.09.05. 17:15:00 9259 300

Változékony időben is egészségesen? Így kerüld el a megfázást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi becsengetéssel együtt jár a kisgyerekes édesanyák azon aggodalma, hogy mikor betegedik le a gyerek újból szoros kapcsolatba kerülve a közösséggel. Nem elég, hogy a betegeskedő gyerkőc ápolása alatt kiesik egy-egy felnőtt a munkából, de félő, hogy utána ő is elkapja a kórt. Hogy minél inkább védve legyél, ideje erősítened az immunrendszeredet!

Egészségesen ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészségesen ősszel

Az őszi időszakban előforduló változékony időjárás, az esős idő és az egyre hűvösödő levegő, lehetőséget teremtenek a megfázások és légúti megbetegedések kialakulására, ha nem vagyunk elég erős szervezettel megáldva. A hirtelen hőmérsékletváltozások - például egy meleg nap utáni hűvös este vagy hideg reggelek utáni meleg nappal – igénybe veszik a testünk alkalmazkodóképességét. Az immunrendszerünk lecsökkenő működése alacsonyabb védekezőképességet tesz csak lehetővé.

Hogyan kerülhetjük el a változékony időjárás miatti megfázást?

A válasz egyszerű: megelőzéssel! A sokat emlegetett réteges öltözködést nem divatból találták ki, viseljünk több, egymással kombinálható réteget, amelyek könnyen le- és felvehetők. Ne az évszak nevéhez, hanem az aktuális időjárásnak megfelelően öltözködjünk!
Ne feledkezzünk meg a könnyen kihűlő végtagokról sem! A kéz- és lábfejek fognak legelőször elkezdeni fázni. Egy kesztyű és egy melegebb zokni a legtöbb helyen elfér, hogy előkaphassuk, amikor szükség van rájuk.

Természetesen a vírusok terjedését a ruházatunk nem állítja meg, ezek ellen megfelelő higiénia követésével lehet védekezni. Mint az elmúlt években alaposan megtanultuk: Gyakori és helyes kézmosás, valamint a kezeink arcunktól távol tartása a minimum, ami ilyenkor elvárható.
Immunrendszert egészséges étkezéssel, rendszeres testmozgással, elegendő pihenéssel és szervezetünk hidratálásával tudjuk megfelelőképpen támogatni. A természetes immunerősítők sora a friss levegővel kezdődik és a gyógynövényes főzeteken (pl. csipkebogyó, bíbor kasvirág és hársfa) át egészen a méhpempőig és az alkoholmentes propoliszig terjed.

A test egészségügyi állapota mellett energiát kell fordítanunk a lelki egészségünk karbantartására is: A (nem mérgező) pozitív gondolkodás, a derű, illetve a negatív hírek megszűrése sokat hozzátehet a félelemmentes életmód követéséhez. Ez azért fontos, mert gondolataink és negatív érzéseink károsan befolyásolhatják a szervezetünk állapotát és védekezőképességét!

Amennyiben mégis a megfázás tüneteit érzékeljük magunkon, ne hősködjünk, pihenjünk többet, igyunk elegendő folyadékot, valamint a tünetek súlyosbodásakor forduljunk orvoshoz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...