2023.05.16. 09:50:00 6389 210

Van kiút a katedra mögül: 5 terület, amelyre tanárként könnyen válthatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy betelik az a bizonyos pohár, és az ember egy mélyről feltörő sóhaj kíséretében olyan hátra arcot hajt végre, ami egy katonának is becsületére válna. Az egészségügy mellett a másik legnagyobb olyan terület, amely esetében nagyon gyakori az elmúlt években is a pályaelhagyás - nem meglepő módon - a közoktatás. De hová tud “átigazolni” egy korábbi pedagógus?

Énektanár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Énektanár

A tanárok képzésük és munkájuk sok olyan szakmai és egyéni készségre szert tesznek, amelyekkel más területeken is ütőképes lehetnek: előnyben vannak az emberi kapcsolatok kezelésében, általában magas fokú problémamegoldó képességgel rendelkeznek, ezek mellett pedig a kreativitás sem okoz gondot a legtöbbjüknek. Ezen képességek egy szakmai továbbképzéssel karöltve számtalan karrierlehetőség felé nyithatnak nekik utat az oktatáson kívül is.

Szakmák és szakterületek, ahol tanárok is könnyedén megállhatják a helyüket

Fontos kérdés egy új szakterület kiválasztása esetén, hogy mire van kereslet, ám ugyancsak lényeges, hogy az adott személy milyen képességeknek és vágyaknak van birtokában. A megfelelő önismeret mellett számba vett erősségeink segíthetnek megtalálni az optimális irányt.

Emberi erőforrásokkal kapcsolatos munkakörök:

Aki képes szót érteni a legizgágább kisgyerekkel vagy a legflegmább kamasszal, biztosan elboldogul a munkaerőpiac azon oldalán, amelyik a munkavállalókkal történő kapcsolattartást kapta feladatául. Legyen szó akár toborzásról, akár képzések szervezéséről a korábbi pedagógusoknak ez meg sem fog kottyanni, hiszen kisujjukban van, hogyan és mivel lehet motiválni az embereket.

Emberek jólétével kapcsolatos szakmák:

A tanulók a tanév nagy részében folyamatos támogatásra szorulnak, ez a monitorozás sok esetben azzal jár, hogy az oktató egyéni igényekre szabott módszertannal készüljön a tanórákra. Ezek az együttműködésre alapozható szakmai tapasztalatok jól kamatoztathatók a szociális háló vagy a mostanság olyannyira divatos személyiségfejlesztés szakembereként: Trénerek, szociális munkások, mediátorok és terapeuták is kerülhetnek ki a katedra mögül.

Kommunikációs szakterületek:

A tanárok sokszor kiváló kommunikációs képességeit nem lehet elvitatni, és vétek lenne nem felhasználni! Saját szakuk oktatása során megszerzett tudásuk megosztható tudományos magazinok írójaként, esetleg szerkesztőjeként, de pályázatíróként és kommunikációs szakemberként ugyancsak esélyük lehet elhelyezkedni.

(Online) marketing és reklám:

A kreativitás nem csak az óravázlat átadása során jön jól, hanem a reklámügynökségek, az online marketing cégek, illetve a kommunikációs ügynökségek által ajánlott pozíciók betöltésekor is: természetesen nem árt, ha ismerjük vagy elsajátítjuk a legfontosabb trendeket, és figyelemfelkeltő szövegeket is tudunk alkotni.

Projektmenedzsment és informatika:

A tanároknak nagy tapasztalatuk van a hatékony szervezésben és időgazdálkodásban, és jól tudnak csoportokat vezetni. Ezeket a készségeket a projektmenedzsment területén (projektmenedzserként vagy projektek irányítójaként) tudják felhasználni. Bár érdemes lehet ezen belül az informatika gyorsan fejlődő világába tekintgetni, ahol napjainkban amúgy is szakemberhiány van.

Forrás: folyoiratok.oh.gov.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!