2015.11.22. 08:40:42 14712 304

Variációk forró kakaóra – Figyelem, ínycsiklandozó receptek következnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A melegebb napokon inkább hidegen fogyasztjuk, ám télen csakis a forró változata jöhet szóba. Nincs gyerek, aki ne szeretné a kakaót, de a felnőttek sem vetik meg egy-egy téli estén, vagy reggelen, esetleg délutánon. Nálunk is gyakori vendég mostanában, így ideje kicsit feldobni a barna italt.

Kakaó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakaó

Az alapreceptet mindenki ismeri, talán az elsők között van, amit a kislányok megtanulnak elkészíteni otthon. Ám vannak apró trükkök, amivel még finomabb, még változatosabb, még melengetőbb és még „vidámabb” lehet a kakaónk.

Forró kakaó fahéjjal és mézzel

Hozzávalók:

  • 3/4 teáskanál cukros fahéj, ízlés szerint vegyítve

  • 1 teáskanál méz

  • 2 teáskanál kakaópor

  • 2,dl tej

A tejet és a kakaóport összekeverjük és egy edényben felhevítjük, majd beletesszük a fahéjas cukrot. Ha kakaónk már gőzölög, egy teáskanál mézet hozzáadunk. Összekeverjük, összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről. Kis csészékbe töltjük és boldogan elkortyolgatjuk.:-) Ha szeretnénk, tejszínhabbal megbolondíthatjuk.

Isteni kakaó kókusztejjel

Hozzávalók:

  • 3 dl tej

  • 3 dl kókusztej

  • 3 teáskanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő, nyírfa-, barnacukor)

  • 3 teáskanál kakaópor

  • egy csipet fahéj

  • egy csipet só

  • egy csipet chilipor

  • 2 evőkanál felvert tejszínhab

  • csokiforgács

A tejet a kókusztejjel felmelegítjük, vigyázva arra, hogy nehogy leégjen. Ezután belekeverjük a kakaóport, a sót, fahéjat, cukrot vagy édesítőt és a chiliport. A forró kakaót csészékbe öntjük, és tejszínhabbal a tetején, csokiforgáccsal megszórva tálaljuk.

Kakaó, szigorúan este 8 után:-)

Hozzávalók:

  • 3,5 dl(+2,5 dl) tej

  • 3 teáskanál kakaópor

  • 1 dl tejszín

  • 3(+2) teáskanál cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű egyéb édesítő)

  • 7 dkg csokireszelék

  • 2 evőkanál desszertszósz

  • 6 cl rum, ha lehet, fehér

  • néhány csepp mentaolaj

  • tejszínhab

  • étcsoki

A tejet, cukrot, a desszert szószt, a kakaót állandó kevergetés mellett felhevítjük, levesszük a tűzről, majd 3 csepp (szigorúan 3 csepp) mentaolajat hozzáadunk. Ezután mehet bele a rum, összekeverjük, majd bögrékbe töltjük. Ha még csokisabbra szeretnénk, étcsokiból, a plusz tejből, a tejszínből, a plusz cukorból „szirupot” készítünk, és először ehhez adjuk hozzá a desszert szószt, a mentaolajat és a rumot. Ez megy bele a tejbe.

Tejszínhabbal és csokireszelékkel a tetején megszórva szervírozzuk.

Bolondos kakaó tojáslikőrrel (még mindig a lazulós estékhez)

Hozzávalók:

  • 1 bögre forró kakaó (a szokásos elkészítési módon)

  • 2 cl tojáslikőr

  • tejszínhab

  • kakaópor

A tojáslikőrt egy nagyobb bögrébe öntjük. Ezután mehet rá a forró kakaó, óvatosan ráöntve, amit előzőleg a szokásos módon készítettünk el. Jöhet a tetejére a tejszínhab, amit meghintünk egy kis kakaóporral. Ha bevállalós vagy, ihatod szívószállal is.:-)

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...