2022.08.05. 16:03:44 5639 227

Vedd elő a mama virágtartóját - Újra divat a makramé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még mindig emlékszem a mama okkersárga makramé virágtartójára, ami az előszobában lógott. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer szívesen elkérném tőle, de a divat már csak ilyen. Ismétli önmagát, és újra divat lett a makramé.

Makramé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Makramé

A makramé, avagy a csomózás művészete a 13. Századra eredeztethető vissza. Az arab takácsok a szőnyegek befejezéseként alkalmazták a műveletet, majd a móroknak köszönhetően Spanyolországban is megismerkedtek a technikával, és innen terjedt el Európa szerte. Oltárdíszeket készítettek makramé segítségével, Olaszországban, Franciaországban és Angliában is nagy népszerűségnek örvendett, a csomózást később mindenféle lakberendezési tárgy, dekoráció elkészítésére használták. Világhódító útjára azonban csak később indult, amikor a tengerészek, matrózok a csomózás mesterivé váltak, és az így készült tárgyakat el is adták.

Ma már egyre több területen találkozunk makramé technikával, ékszereket, dekorációkat, pénztárcát, sőt, ruhadarabokat valamint egyéb kiegészítőket is készítenek csomózással. 3 csomó ismeretével és egy kis kreativitással mi magunk is művészekké válhatunk.

A Hobby Box szuper videót készített a makramézásról, így ha megismerkednél a csomózással, akkor szerintünk ezzel érdemes kezdened:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.