2023.03.24. 10:52:36 5837 239

Világos? Nem? – Így engedd be a fényt a sötét fürdőszobádba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főleg kisebb lakásokban fordulhat elő, hogy a fürdőszobát kénytelenek úgy elhelyezni, hogy természetes fény már alig-alig, vagy inkább semennyire ne jusson be a helyiségbe. Ablak híján pedig általában mindig sötét van itt, és kénytelenek vagyunk mesterséges fényt használni a nap minden szakában.

Színes fürdőszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes fürdőszoba

Emiatt a fürdőszobánk sokkal kisebbnek hathat, mint amekkora valójában, úgyhogy mindenképpen érdemes trükközni, hogy nagyobbnak hasson a helyiség. Íme, néhány egyszerű trükk!

A jó öreg tükör

A fürdőszoba egyik fontos tartozéka a tükör, nem is hagyhatnánk ki a berendezésből. Ám nem mindegy, mekkora méretűt választunk. Ha szeretnénk nagyítani a teret, érdemes minél nagyobb tükröt választani. Sőt, akár több tükör is megfér a falon!

A színek

Kisebb helyiségben természetesen fontos, hogy milyen színű járólapot, csempét, falfestéket választasz. A fürdőszoba esetében a fuga színére is érdemes odafigyelni, és világosabb árnyalatút választani. Egy felújításnál erre is érdemes hangsúlyt fektetni. Ami még nagyon lényeges, már ami a színeket illeti, az a fürdőszobabútor színe. Ha nem szeretnéd, hogy kisebbnek hasson a helyiség, itt is a világosabb árnyalatú mellett tedd le inkább a voksod.

Jó, ha van, de ne vidd túlzásba!

Ne feledkezz meg a fürdőszoba dekorációról sem! De! Itt tényleg igaz, hogy a kevesebb több! Nem érdemes mindenféle csempékkel, növényekkel telepakolni a fürdőszobát, mert csak a helyet veszik el az amúgy is fontos dolgoktól. Kerüljön egy növény ide, egy oda, de a zsúfoltság itt sem lesz a barátod.

Felejts el a zuhanyfüggönyt!

Ugyan a zuhanyfüggöny egyszerű, illetve viszonylag olcsó megoldás, ám nem biztos, hogy sötét helyiségben éppen ez lesz a legpraktikusabb. Egy üvegfal sokkal jobban is mutat, illetve világosabb hatást is kelt.

Ha már természetes nincs…

Nyilván, akkor a mesterségessel kell játszanod! Naná, hogy a fényről beszélünk! Érdemes többfélét is igénybe venni! A mennyezeti világítás alap, a tükör feletti világítás szintén. Ezek fajtájával, erősségével, színével lehet játszani. Illetve, többféle dekorvilágítást is érdemes bevetni, a térnövelés érdekében.

Hiányzik az ablak?

Ha a válaszod igen, ám utcára, udvarra nyíló ablak készítésére nincs lehetőség, csináltass olyat, ami a lakás valamely helyiségére nyílik. Természetesen nem nagyméretű ablakra gondolunk, és inkább magasabb részre kerüljön ez a kis nyílás. A lényeg, hogy szűrődjön be némi természetes fény is a fürdőhelyiségbe. Szellőzés szempontjából sem rossz ez e megoldás. Ám ha ablakra nincs is lehetőség, egy vagy két sor üvegtégla is sokat dobhat a helyiség fényviszonyain.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.