2021.12.10. 17:00:37 10762 316

Villantós karácsonyi menü kevés energiával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne ess bele abba a csapdába, hogy karácsony előtt már napokkal nem alszol, hogy megsüsd a család összes kedvenc süteményét... Az ötfogásos ünnepi menü sem kötelező, ahogy hajnal ötkor sem kell felkelni, hogy a tökéletes karácsonyi ételsor elkészülhessen. Dönthetsz úgy, hogy egyszerű, de nagyszerű ételeket teszel az asztalra... Ha ez utóbbi szimpatikus ötlet, olvass tovább!

Karácsonyi asztal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi asztal

Egyre többen rendelnek karácsonykor, hogy tehermentesítsék a házi asszonyt, ami igazán örvendetes fejlemény, végtére is ha valaki, akkor az anyuka megérdemli ilyenkor, hogy legalább a főzés terhe lekerül a válláról. Ugyanakkor azt is megértjük, ha nem akarjátok megkockáztatni, hogy a család ízlésének megfelelő étel kerüljön az asztalra a szent ünnepen...

Ha a házi kosztot nem cserélnétek le semmi pénzért, ugyanakkor kevés az időtök, akkor a következő menüt javasoljuk... A legjobb karácsonyi menü megfőzi magát...

Előétel: Gombás koktélrákos mártogatós

Imádom ezt az ételt!

  • 1 kis konzerv gomba
  • 1 cs. koktélrák
  • 2 dl főzőtejszín
  • ujjhegynyi gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili ízlés szerint
  • só, bors
  • olívaolaj

Az olívaolajon a zúzott fokhagymát a rákkal és a gombával lepirítjuk, felengedjük tejszínnel, sóval, borssal, gyömbérrel és chilivel fűszerezzük, majd rottyantunk rajta egyet és készen is van. Friss bagettel tálaljuk. Nagyon hamar megvan, és a kis koktélrákoknak valamint a gyömbérnek köszönhetően nem hétköznapi fogás.

Húsleves pulykából

Ezúttal pulykaszárnnyal készítsd el a húslevest, és dobj bele 1 db szegfűszeget is. Nem fogod megbánni.

Főétel ötletek a sütőből

Olyan főételeket próbáltunk összeválogatni, melyek mellett nem kell ott állni. Az előkészítés után csak beteszed a sütőbe, és mehetsz a dolgodra, amíg szépen megsülnek.

Zsebes karaj>>

Különböző sertés sült ötletek>>

Töltött csirkecomb velesült zöldségekkel>>

Fishpie azaz Angol halpite

Házi csokitorta

Elkészítettétek már ezt a házi csokitortát? Igazán egyszerű, és brutálisan finom. Sima piskótatésztával is megcsinálhatod, a tetejét pedig színes tortadíszekkel, cukorkákkal vagy akár naranccsal is dekorálhatod. Nagyon szépen kidíszítheted, és méltó befejezése lesz az ünnepi menünek. Érdemes egy nappal karácsony előtt megcsinálni, hogy szépen kidermedjen a krém.

Receptjáték

Olvasd el és próbáld ki játékosaink kedvenc karácsonyi receptjeit is. Szavazz a legjobbra: küldj egy szívet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...