2022.06.26. 08:32:15 6645 242

Virágpor a ruhádon? – Így távolítsd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napsütéses tavasszal megérkezett az illatos virágok időszaka is. Ez nyáron sincs másként: szebbnél szebb virágok pompáznak a réteken, a kertekben. Az ember nehezen állja meg, hogy ne szippantson belőlük egy nagyot, ne vigyen haza egy kevéske virágillatot az otthonába is. És ha nem elég óvatos, némi virágport a ruháján.

Virág vázában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virág vázában

Mert a virágok szépek, a virágpor a ruhán már annál kevésbé. Hogyan távolítsuk el könnyedén? Kövesd a lenti menetrendet, és sikerülni fog!

  • El a kezekkel a víztől!Mielőtt a friss virágporos foltra vizet engednél, csak szólunk: azzal csak jobban beleivódik a por a szövetbe. Először inkább porold le a textíliát, így távolítsd el a por egy részét.

  • Végy egy ragasztószalagot! Ebből vagy tekerj az ujjadra, a ragasztós oldalával kifelé. Vagy egyszerűen vágj le egy kis darabot, ragaszd rá a foltos részre, és húzd le, mint mondjuk egy gyantacsíkot. Arra ügyelj, hogy ne dörgöld a foltot, mert csak még jobban belekerül a virágpor az anyagba!

  • Jöhet egy kis szesz? Ha igen, akkor óvatosan itasd fel a foltot egy kis alkohollal, amit utána vízzel öblíts át alaposan. Ha utóbbi lépést kihagyod, foltot hagyhat az alkohol.

  • Irány a mosógép! Ha kész vagy a fenti folyamatokkal, mosd ki a szokásos módon a textíliát.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.