2021.12.14. 14:45:00 9440 297

1+3 crepes, ahogy a franciák szeretik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Készítsd el otthon ezt a francia klasszikust! A finomabbnál finomabb francia palacsinták desszertként és reggeliként is megállják a helyüket, de akár egy gyors vacsora is kikerekedhet belőle, amennyiben sós változatban készíted el. Éljen a crepes!

Csokis-banános crepes - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis-banános crepes

Ez az étel egy valóságos konyhai kaméleon, amit biztosan mindenki szeretni fog. Kedvünk szerint alakíthatjuk bármelyik általunk megkívánt alapanyaghoz. Különösen vonzóvá teszi ezt a receptet az, hogy a palacsinta alacsony hőmérsékleten tartott palacsintasütőben, letakarva tálalásig jól eláll. Ha pedig valamilyen csoda folytán nem fogyna el azon melegében, hűtsük le, rétegezzük viaszpapírral, így hűtőben tárolható 2 napig.

Crepes recept

Hozzávalók:

2 tojás 2/3 csésze 1%-os tej Fél csésze liszt 1 ek. olvasztott vaj 1 tk. kristálycukor 1 tk. vanília

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepesen magas hőmérsékleten. Közben a tojásokat egy közepes tálban verjük fel kemény habbá. A tejet, a lisztet, a vajat, a cukrot és a vaníliát addig öntsük össze és keverjük, amíg csomómentes sem lesz.

Öntsünk fél csésze tésztát a forró serpenyő közepébe, és a serpenyőt felemelve döntsük körbe, hogy nagyon vékonyan fedje a tészta a serpenyő alját. Tegyük vissza a serpenyőt az égőre, és süssük addig, amíg a szélei aranyszínűvé válnak, erre körülbelül 30 másodpercig kell várnunk. Lazítsuk fel a palacsintát egy spatulával és fordítsuk meg. Folytassuk a másik oldal sütését még 30 másodpercig, majd takarjuk le a tányérra rakott palacsintát konyharuhával, hogy melegen tartsuk. Ismételje meg mindezt a maradék tésztával. Tálaljuk a palacsintát egy csepp juharsziruppal, vagy készítsük el bőségesebb töltelékkel és öntettel.

Recept variációk

Citromos palacsinta:

Keverj a tésztába 2 tk. frissen reszelt citromhéjat a sütés előtt. Töltsd meg citromkrémmel vagy lekvárral, és tálalás előtt szórjuk meg a palacsintát porcukorral.

Csokoládés palacsinta:

Csökkentsük le a liszt mértékét 1/3 csészényire, helyette adj hozzá 2 ek. kakaóport. Cseréljük ki a vaníliát 1 teáskanál csokoládé likőrrel, és folytasd a recept elkészítését az eredeti szerint.

Sós palacsinta:

Hagyd ki a receptből a vajat, a cukrot és a vaníliát. Adj hozzá 2 evőkanál reszelt parmezánt, 1 evőkanál olívaolajat és 2 teáskanál finomra vágott friss bazsalikomot. Ízesítsd a sós tésztát borssal. A füstölt halas és tojásos krémek jól illenek ehhez a tésztához.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...