2022.07.06. 17:20:00 8691 284

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat az Rák csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az álmodozásra rendkívül hajlamos csillagjegy nagyon ragaszkodó és a hagyományos családmodellt tartja tökéletesnek. A hagyományos ízt az ételek tekintetében is kedveli, de nem veti meg azt, ha egy kis csavar van bennük. A nekik ajánlott főzelék és sütemény pont ilyen!

Burgonya és petrezselyem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya és petrezselyem

A krumplifőzelék mitől lehet újszerű? Természetesen a fűszerezéstől és a kedvünk szerint váltogatható feltétektől! Ez a recept mindezek mellett tej- és cukormentes.

Korianderes burgonyafőzelék

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
2 dl zabtejszín
2 ek. olívaolaj
1 púpozott ek. finomliszt
4 dl víz
2 ek. piros curry paszta
1 db közepes vöröshagyma
1 csokor koriander
só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát és a vöröshagymát. Ez utóbbit az olívaolajon pároljuk meg a curry pasztával egyetemben.
Forgassuk bele a burgonyát és annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi, tegyük fel főni. A burgonya megpuhulásáig fedjük le fedővel az edényt.
Készítsünk a lisztből és a zabtejszínből habarást. A főzelék besűrítésekor vegyük lejjebb a lángot. Utolsó lépésként fűszerezzük meg az ételt: az előzőleg apróra vágott korianderrel együtt adjunk hozzá sót és borsot is.
Miután jól elkevertük benne a fűszereket, elzárt tűzhelyen hagyjuk egy kicsit összefőni a hozzávalókat.

A Rákok szerint az édes lehet sós is, és ha már nyár, akkor a krémes desszert mi más lehet, mint fagyi! A most következő receptúra tojás- és gluténmentes étrendbe szintén beilleszthető.

Sós karamellás fagylaltSós karamellás fagylalt

Sós karamella fagylalt

Hozzávalók:

25 dkg cukor
1,5 ek. vaj
1,5 + 5 dl habtejszín
45 dkg cukrozott sűrített tej
2 tk. vaníliaaroma
10 dkg földimogyoró
só ízlés szerint

Elkészítése:

A cukrot alacsony lángon sötétbarna színűvé karamellizáljuk. A tűzről lehúzva hozzáolvasztjuk a vajat, majd belekeverjük a sót is.
Ezután ismét a tűzhelyre téve beleöntünk a habtejszínből 1,5 decit. Egyneművé és ismét folyékonnyá főzzük.
Miközben lehűl, a többi habtejszínt habbá verjük. A sűrített tejhez kanalazunk a kihűlt vajkaramellánkból 150 grammnyit, hozzáadjuk a vaníliát, majd adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot.
Az így kapott fagyit egy műanyagedénybe öntjük, és rácsorgatjuk a maradék karamellát, amit vízbe mártott késsel kenünk el a tetején. Mielőtt 6-8 órára lefagyasztjuk, pirított mogyorót szórunk a karamellarétegre.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.