2015.10.28. 19:31:44 9764 224

13 mérföldkő az animáció világnapján
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2002 óta minden év október 28-án ünnepeljük az animáció világnapját a Nemzetközi Animációs Filmközösség (ASIFA) kezdeményezésére. Az első animációs filmet 1892. október 28-án vetítették a párizsi Grévin múzeumban, az Émile Reynaud vezette Optika Színház közreműködésével. Azóta sok minden változott.

Mickey egér, 1928 | Forrás: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mickey egér, 1928 | Forrás: youtube.com

1908 Az első teljesen animált jelenetekből álló rövid film Emile Cohl Fantasmagorie című alkotása volt, amit Párizsban mutattak be.

1919 Felix, a macska az első híres animált rajzfilmfigura ekkor debütált.

1922 Walt Disney elkészítette az első animációs rövidfilmjét a Piroskát.

1928  Mickey Mouse egy hat perces rövidfilmben debütált, ekkor még nem beszélt a karakter.

1932 Az első teljesen színes animációs rövidfilm, a „Fák és virágok” a Disneynek egy Oscar díjat jelentett.

1933 A King Kong című filmben jelentek meg az első stopmotion animált karakterek.

1940 A Tom és Jerry első epizódja.

1982 Az első számítógép által generált képekkel operáló film, aTron megjelenése.

1986 A Pixar első rövidfilmje, a Luxo Jr., megjelenése. Ez volt az első számítógépes animációs film, amit Oscar-díjra jelöltek.

1993 A Jurassic Park vetítése. Ez volt az első élőszereplős akció film, amelyben fotorealisztikus számítógépes animációs lények jelentek meg.

1995 Az első teljesen számítógépes animációval készült rajzfilm, a Toy Story megjelenése.

2002 Az Oscar-díj átadón először adják át a „Legjobb animációs film díját”, a Shrek első része nyeri.

2009 James Cameron Avatar c. filmjének megjelenése, ami segítette a 3D animáció elterjedését.

Forrás: wikipedia.org

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.