20 perces ebéd, farkaséhségre!
Ha ránk tör az éhség, viszonylag ritkán állunk neki valamilyen bonyolult, sokösszetevős, túl hosszú idő alatt elkészülő ételnek. Inkább a gyors megoldásokat szeretjük, de azt úgy nagyjából rögtön!:-) Azt hiszem, egy ilyen helyzetben az a legjobb étel, aminek az elkészítése nem lesz több idő, mint a majdani „elpusztítása”.
Ezek mellett az sem árt, ha finom és tápláló finomság kerül a tányérunkra! Íme, egy receptötlet, ami mindkét követelménynek tökéletes megfelel!
Gyors rakott finomság, gnocchival!
Ezeket a hozzávalókat szerezd be és nagyjából túl is vagy a főzés nehezén!
60 dkg gnocchi
2 evőkanál paradicsompüré
15 dkg reszelt sajt
2,5 dl cremefine (növényi alapú főzőkrém)
1 csomag mozzarella
kedv és ízlés szerinti zöldségek (brokkoli, gomba, sárgarépa, karfiol, zöldbab, cukorborsó és így tovább) – de zöldség nélkül is megállja a helyét
só, bors, fokhagyma, olaszos fűszerkeverék
A tejszínt tedd egy hőálló tálba, öntsd bele a főzőkrémet, majd a paradicsompürét és keverd össze a két anyagot. Öntsd bele gnocchi-t, majd a választott zöldséget. (Ha keményebb zöldségről van szó, mint például sárgarépa, cukorborsó, azokat előfőzhetjük.) Keverjük össze az egészet, fűszerezzük ízlés szerint, tegyük bele a mozzarellát, rá a reszelt sajtot, majd az egészet dobjuk be 20 percre a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Ha kész, vegyük ki a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni és már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!
Forrás: brigitte.de