2022.09.12. 17:47:52 7384 280

4+1 eset, amikor a jó tanács nem is olyan jó 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Veled is megesett már, hogy mihelyst megtudtad, hogy egy ismerősödet magánéleti vagy szakmai kudarc érte, szinte automatikusan bekapcsolt Nálad a vigasztaló üzemmód? Csak úgy dőlt belőled a sok jó tanács, a tippek, trükkök, ami által a másik sokkal jobban érezheti magát.

Tanácstalanul - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tanácstalanul

Később elégedetten dőltél hátra, hiszen Te mindent megtettél embertársad „jobblétéért”. Ám meglehet, a sok (kéretlen) jó tanács nem sokat segített a másikon, sőt, egyenesen zavaró volt a sok-sok segítség. Mert bizony, nem mindig azzal segítünk az éppen bajban lévőnek, hogy elárasztjuk a segítségünkkel. Íme, 5 pozitívnak hitt tanács és tett, ami inkább árt, mint használ.

„Ami nem öl meg…”

Igen, igen, az megerősít, szokták mondani nagy bölcsen, ha éppen szakmai vagy magánéleti hullámvölgyben vagyunk. Ám meglehet, a legnagyobb bánat közepette nem éppen az ilyen és ehhez hasonló üres frázisokra van szükségünk.

„Fogadd el…”

A helyzetet, vagy éppen önmagad. Egyértelmű, pláne, ha valami olyasmit kell elfogadnunk, amin nem tudunk változtatni. Ám vannak olyan helyzetek, amikor ez az elfogadás nem lesz 100%-os, mindig lesz bennünk tüske ezzel kapcsolatban. Jogunk van valamit nem teljes mértékben elfogadni? Naná, főleg, ha éppen még csak most gyakoroljuk a helyzet megemésztését.

Nincs idő bánkódni…?

Vagy inkább kár a szomorkodásra időt pazarolni? De miért is? Miért nem szabad akár néhány óra/nap/hét bánkódással lezárni, feldolgozni valamit, ha éppen arra van szükségünk.

Figyelj a pozitív kisugárzásra!

Vagyis mindig árazd magadból az optimizmust, a kedvességet, mosolyogj és így tovább! Vagyis minden egyes nap, a nap minden percében igyekezz jól érzeni magad, kerüld a negatív gondolatokat. Felejtsd el, hogy rossz napod legyen, olyan nincs! Na persze! Azt nem mondjuk, hogy állandóan legyél Morgó vagy Dulifuli, de azért néha-néha egy-egy rossz nap, bal lábbal kelés belefér mindenkinek.

Ne hasonlítgass!

Főleg szülőként! Hányszor hallottuk magunk is gyerekként, hogy ne panaszkodjunk annyit, sokak milyen hálásak lennének a mi sorsunkért. Mindannyiszor megfogadtuk, hogy mi soha nem mondjuk majd a saját gyerekeinknek… és persze, nem igazán sikerült ezt betartanunk. Pedig jobb lett volna, ha erre odafigyelünk! Minden egyes ilyen mondattal a gyerek érzéseit, önbizalmát gyengítjük! Következő cikkünkben 5 újabb tanácsot, szituációt ismerhetsz meg!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...