2022.09.19. 17:47:04 6765 261

4+1 eset, amikor a jótanács nem is olyan jó 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az nem létezik, hogy a nap minden percében, a hét, hónap, év minden napján optimistán, mosolyogva álljunk a világ dolgaihoz, széles mosollyal nézzünk szembe a kudarcainkkal. Vannak napok, amikor nem megy… vagyis menne, de a folyton jótanácsokat osztó embertársaink ezt nem engedik.

Kéretlen tanács - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kéretlen tanács

Mert bizony kell, kötelező kiosztani azt a tanácsot, mert attól majd a másik biztosan jól érzi magát. Hát, ez egyáltalán nem biztos, sőt. Legutóbbi cikkünkben 5 olyan esetet néztünk meg, amikor a jószándékú segítség nem jól sül el. Most jöjjön még néhány ilyen példa.

Ha tagadom, akkor nincs is…?

Ha nem veszem tudomásul a problémát, például egy betegséget, csak az akaraterőmet használom, az még sajnos nem elég a teljes sikerhez.

„Márpedig Te erősebb vagy ennél!”

Fő az optimizmus, persze, de azért nem minden áron. Törekedni egy helyzet megoldására, az teljesen OK, de nem elfogadni, hogy nem sikerült, már nem teljesen.

Amikor jobb lenne inkább hallgatni

Téged vitt már előre az a mondat, amikor éppen a legnagyobb testi vagy lelki fájdalmadat élted át, hogy „Gondolj valami szépre!”? Viszonylag keveseknek szokott összejönni, úgyhogy teljesen felesleges ismételgetni.

És mi van, ha feladom?

Nehéz helyzetben sokszor halljuk azt, hogy „Ne add fel!”. De mi van, ha éppen az lesz a megoldás, ha feladjuk? Sokkal több bátorság kell ahhoz, hogy beismerjük, valami nem megy, mint ahhoz, hogy fogcsikorgatva végigcsináljuk, pedig nem is ezt akarjuk igazán.

Mosolyogni jó

Hát persze, hogy jó! De ha sírni kell, akkor sírni kell, felesleges a mosolyt erőltetni!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...