2020.02.07. 15:28:46 9382 274

4 érv, hogy ideje elmenni síelni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sosem vágytál síelni, sőt nem is érted, ki az a marha, aki önszántából túlruházkodik és kimegy fagyos időben. Amúgy is azt olvastad, hogy fárasztó is és veszélyes is. A hütték helyett pedig itthon is van kocsma. Ezért biztosan nem veszel ki szabadságot és veszel egy csomó cuccot. – Nos, ha magadra ismertél, olvass tovább, van 4 erős érvünk, hogy miért érdemes mégis síelni menni!

Síelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Síelés

Manapság a síelés már nem csak a magas anyagihelyzetű családok engedhetik meg maguknak és egyre többen is ki is használják a lehetőségeket. Itthon is, de a környező országokban is csodálatos, jól felszerelt, szállásokkal körbevett sípályák várják késő ősztől a tavasz végéig a csúszni vágyókat. És hogy miért érdemes neked is átgondolnod, hogy elcsábítsd a családod (vagy a haverokat) síelni? Most figyelj!

Vegyél egy nagy levegőt!

Hajtasz egész nap a városi szmogban, minden egyes nap gyűjtögeted a tüdődben a káros levegőt. Egy hét a hegyekben, aktív mozgással egybekötve felér egy szanatóriumi kezeléssel. Hiszen a mozgás közben intenzívebb a légzés, az oxigén háztartás is gyorsabban működik, a hegyekben pedig páratlanul tiszta levegő vesz körül, amiből igazán érdemes feltöltekezni. Nem csak a tüdődnek, de az agyműködésnek és a bőrödnek is jót teszel vele. Tél közepén rendszerint jócskán megnövekedik a városi szmog és észrevétlenül fulladozunk benne mindannyian. Tehát annál jobbat nem is tehetnél magaddal, minthogy elmenekülsz belőle.

Mert nehéz

Általában, aki nem túl mozgékony, nem sportol évek óta vagy sosem tette, az tart tőle, hogy nem fogja bírni, nem lesz elég ügyes, vagy nem lesz elég bátor. Ezek olyan tévhitek, amikkel ideje leszámolni. Volt már ismerősöd, aki elment sízni és úgy jött haza, hogy nem tudott semennyit haladni a léceken? Ugye, hogy nem? A kisgyerekek, onnantól, hogy stabilan tudnak menni, akár kétévesen is könnyedén elsajátítják néhány nap alatt az alapokat. Az idősekkel, a túlsúlyosokkal sincs ez máshogy. Szóval ez éppen az a sport, ahol megdől a kifogás, hogy felnőttfejjel már nem lehet megtanulni. Gyorstalpaló oktatás van az összes helyszínen, ám ha bizonytalan vagy, akár itthon is vehetsz néhány órát az erre kialakított oktató termekben. A legjobb az egészben, hogy mindenki a saját ütemében haladhat, a saját képességének megfelelő pályát tud választani a csúszáshoz.

Nem költök egy vagyont felszerelésre, mert csak egy hétig használom

A jó hír, hogy nem is kell. Ámbár vannak már egészen elérhető áron kezdő felszerelések, de még ennél is praktikusabb megoldás kezdőknek, hogyha betérnek egy kölcsönzőbe. Itt, amellett, hogy még véletlenül sem marad ki semmi az elengedhetetlen az induló készletből, hasznos tanácsokat is kaphatunk és szakértő sízők segítenek kiválasztani a számunkra megfelelő felszerelést. A költségek pedig nyomába sem érnek az új holmik árainak. Ami szintén hasznos: a szezon lefutása után nem magunknak kell gondoskodnunk a holmik tárolásáról.

Nem megyek ki a hidegbe

Téves elképzelés, hogy a síeléshez rengeteg vastag ruhára van szükség, amiben mozogni is nehéz. A speciális öltözet viszonylag vékony mégis hőtartó, ennek köszönhetően kényelmes és fázni sem fogsz. Síelés közben mozgásban vagy, így a hideget meg sem érzed, a hüttékben pedig az is kiolvadhat, aki mégis kicsit fázik. Az élmény ráadásul kárpótol mindenért: szabadság, béke és nyugalom árad a hegyekből. A csodálatos látvány, a napsütés és a csillogó hó szinte felér egy terápiával.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!