2015.07.27. 11:00:15 10177 306

5 étel, ami segíthet leküzdeni a fájdalmat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fejfájás, ízületi fájdalmak, regenerálódás esetén nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Főként, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek a gyorsabb felépülésben és a fájdalomcsillapításban is. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Ananász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ananász

1. Brokkoli

A finom és egészséges brokkoli egy valódi szupersztár. C-vitamin tartalmának köszönhetően megtámogathatod a sejtjeidet és megvédheted őket a sérülésektől. Egyél belőle többször keveset, add hozzá annyi ételhez, amennyihez csak bírod. Ne feledd! Vízgőz felett párolva őrzi meg a leginkább vitamintartalmát. Smoothie-hoz is hozzáadhatod.

Tipp: enyhén párolt, még ropogós brokkolit mixelj össze egy naranccsal és egy banánnal. Isteni reggeli!

A brokkoliról itt olvashatsz bővebben>>

2. Gyömbér

A gyömbér csillapítja az ízületi fájdalmakat, a migrént és még a gyomorfájástól is megszabadíthat. Többféleképpen is fogyaszthatod: készíthetsz belőle gyömbérteát, gyömbéres limonádét vagy smoothie-ba is belereszelheted. Az ételeknek pikáns ízt ad, a süteményeknek pedig ünnepi hangulatot. :)

A gyömbérről itt olvashatsz még többet>>

3. Sárgarépa

Szintén védelmezi a sejteket, és segít megelőzni a fájdalmat. Nagyon gazdag béta-karotinban, főként ennek köszönheti jótékony hatását. Ha szeretnél finom fűszeres répát enni, szeleteld fel, pirítsd meg gyömbérrel és fokhagymával egy kis olajon.

A sárgarépáról még több információt találsz itt>>

4. Ananász

Az ananász tényleg aduász, még fájdalomcsillapításra is jó! Tudniillik három kulcsfontosságú tápanyagot is tartalmaz: C-vitamint, mangánt és tiamint (B1-vitamint). Add hozzá smoothie-hoz vagy fogyaszd csak úgy magában. Húsokkal is nagyon finom.

5. Pinto bab

Minimális szinten szeretnéd tartani a fájdalmat? A pinto bab gazdag azokban a vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek ebben segíthetnek neked. Réz, mangán, magnézium és tiamin (B1) is található benne. Leves, főzelék vagy bab-saláta is készíthető belőle.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?