2021.05.11. 12:30:00 9209 261

6 módszer, amivel a testmozgás nem lesz büntetés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A (nem túlzásba vitt) testmozgás egészséges. A testmozgás egy véső, ugyanakkor agyag is a kezünkben, amivel alakunkat formázhatjuk. Hogyan is lehetne büntetés? Ha szintén noszogatások árán és kedvtelenül állsz neki, akkor ideje nézőpontot váltani! Hidd el, csak elkezdeni nehéz, de utána már élvezni is fogod ☺

Testmozgás, amit szeretni is lehet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testmozgás, amit szeretni is lehet

A nemzetközi „trendek” azt mutatják, hogy egyre több ember kezd el úgy gondolni a testmozgásra, mint életmódjuk egyik fontos alappillérjére: A mindent vagy semmit felfogás kezd eltűnőben lenni, mert kezdik megtalálni azokat a mozgásformákat, amikkel a sanyargatás érzése nélkül tudnak formába lendülni.

Hogyan léphetsz a nyomukba?

  • Ne hagyd, hogy az éppen divatos diéták elvigyék az energiádat, mert akkor bizonyára megterhelő lesz elkezdeni az edzést is.

  • Ne hagyd, hogy (az esetleg szégyellt) testkép az utadba álljon! Bátran mozgasd a tested!

  • Ne kezd bele túl nagy erővel a testmozgásba! A fokozatosságot nem csupán szervezeted fogja meghálálni, de eredményesebb is leszel.

  • Keresd a mozgás örömét! Nem minden sport felel meg mindenkinek, próbálj ki minél többet, hogy rátalálj arra, amit élvezel.

A rendellenes étkezés és a testképzavar helyrehozásához nagy valószínűség szerint szakember segítségére van szükség, de a kisebb „traumákat” önmagunk is átdolgozhatjuk.

Ahogy a testmozgás már nem lesz büntetés:

1. Számolj le az idealista nézetekkel!

A fitneszvilágnak nincs egyetlen kőbe vésett szabályrendszere; vigyél el belőle annyit, amennyire készen állsz és ötvözd a saját elképzeléseiddel. Írd le, hogy mit vársz el az edzésprogramodtól és az alapján állítsd össze azt. A mentális egészségedre is gondolj!

2. Ne azt csináld, ami trendi, hanem azt, ami jólesik!

A mozgás öröme meghatározó tényező, legyen a kiválasztott sport egyéni vagy csapatban végezhető, valószínűleg a gyermekkorunkból fakadhat annak szeretete: Mit szerettél korábban mozogni? Úszás, kosárlabda, futás?

3. Ne legyenek irreális elvárásaid!

Az életkor, az étkezés, a genetika, a ráfordított idő és az intenzitás mind egyszerre befolyásolja a sport által elérhető hatást. Ne hasonlítgasd magad össze más korosztályú és más testalkatú emberekkel, meríts a hozzád nagyon hasonlókból ihletet! Legyél reális és haladj elérhető léptekben!

4. Maradj következetes és türelmes!

Mindenkinek megvan a maga oka, amiért belevág az életmódváltásba, de sokan elbuknak. Ennek sokszor az az oka, hogy nem hagynak időt a megfelelő rutin kialakulásának. Tartsd fókuszban a motivációs tényeződet, hogy mozgásban maradhass! A fejlődő testeddel is legyél türelmes, így lesz fenntartható és örömteli a mozgás.

5. Hagyj fel a büntető gondolatokkal!

Nem étkeztél egészségesen? Valaki sértegetett a külsőd miatt? Semmi baj, nem voltál rossz és nem szolgáltál rá erre! Nem azért kell mozogni, hogy ezek miatt büntesd magad! Ilyenkor egy sor negatív élmény érhet minket sportolás során, amik kellemetlen érzést társíthatnak magához a mozgás fogalmához. Birkózz meg ezekkel, ha kell szakértői segítséggel!

6. Ünnepeld meg még a legapróbb sikereidet is!

Fontos, hogy ne csupán a fogyás legyen a mozgás célja, hiszen a vágyott súly elérése után is folytatódnia kell az edzésnek ahhoz, hogy ne hízzunk vissza. Vedd észre, ha a segítségével jobban alszol, aktívabb leszel, esetleg új barátokat szereztél. Ez pedig még csak pár pozitívum a testmozgás rengeteg előnyéből!

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...