2024.09.12. 08:34:01 5256 184

9 árulkodó jele annak, hogy valaki kihasznál téged
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odaadó, nagylelkű, segítőkész, lelkes, önzetlen. Esetleg magadra ismersz? Ezek az alapvetően értékes tulajdonságok egyúttal utat nyitnak ahhoz, hogy más emberek kihasználhatónak tekintsenek téged. Hogy miért fordulhat elő mindez? A kérdés jogos. A válasz pedig ekként hangozhat: mindössze azért, mert az ilyen becses jellemvonásokkal felvértezettek fejében meg sem fordul az, hogy mások esetleg érdekből vannak mellettük. A nagylelkűség számukra öröm és teljesen természetes megnyilvánulás. De vajon hol húzható meg a határ?

Elkeseredettség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elkeseredettség

Sokakban mocoroghat az a frusztráló érzés, hogy valójában kihasználják, ami gyakran kéz a kézben jár az alulértékeléssel. Bruce Y. Lee egészségügyi szakértő szerint néhány pozitívnak tetsző gesztus is arra utaló jel lehet, hogy kihasználás lapul a pakliban (pl. egy elvégzett munkát dicsérettel, vállveregetéssel vagy ígérettel hálálnak meg.) Előfordul, hogy a kihasznált személy észre sem veszi, hogy valaki használja az energiáját, idejét, erőforrásait, jóhiszeműségét, ám cserébe soha semmiféle viszonzást nem ad. Fontos időben felismerni az intő jeleket, amik a következők is lehetnek:

  1. Szinte rendszeresen kérnek tőled dolgokat és szívességeket anélkül, hogy bármit adnának cserébe, és mindez szinte elvárás a részükről az irányodba, mintha csak egy 0-24 órában nyitva tartó és elérhető, egyszemélyes jótékonysági intézmény lennél.

  2. Ha egyszer nem tudsz a segítségükre lenni, akkor szemrehányást tesznek neked, bűntudatot generálnak benned, és még azt sem ódzkodnak a fejedhez vágni, hogy nem számíthatnak rád, ha baj van.

  3. Már meggyőződéssé vált benned az az érzés, hogy feszegetik a határaidat, nem veszik figyelembe az egyéni és emberi szükségleteidet, és egyáltalán fel sem merül bennük az, hogy te ismered és alkalmanként használod is a „nem” szócskát.

  4. Minden esetben a saját igényeik vannak szem előtt tartva, és a legkisebb erőfeszítést sem teszik meg az irányba, hogy jobban megismerjenek téged - miért is tennék? Hiszen minden róluk szól. A személyes életeddel kapcsolatos legalapvetőbb információk is hidegen hagyják őket.

  5. Sorra megszegik a neked tett ígéreteket.

  6. Megkísérlik rád kényszeríteni a felsőbbrendűségüket - ez a felállás különösen a főnök-beosztott, kezdő-haladó, idős-fiatal, gazdag-szegény stb. esetben érvényesül.

  7. Gyakran előfordul, hogy arról dicsekednek, hány embert, hányszor tudtak manipulálni a saját céljaik elérése érdekében.

  8. Kiszámíthatatlan viselkedést tanúsítanak és tiszteletlenül kommunikálnak veled.

  9. Másként bánnak veled nyilvánosan és privát környezetben - például: amikor csak ketten vagytok, kedvesen viselkednek, míg egyéb helyzetekben távolságtartónak, esetleg elutasítónak bizonyulnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...