2020.05.14. 08:37:05 9783 284

9 egyszerű szabály, hogy jól alakuljon a napod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reggel kikászálódva az ágyból, szemünket még alig kinyitva átbukfencezni a kutyánkon, vagy rálépni gyermekünk LEGO várának darabjára, majd a hűtőt kinyitva ráébredni, hogy a tej is megsavanyodott - hát, nem éppen kellemes, 24 órás pozitivitásra sarkalló indítása a napnak.

Reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggel

Mondhatni, nem sikerül mindig jobb lábbal felkelnünk. A reggel kritikus pillanat, amely eldöntheti az egész nap hangulatát, és még az egészségünkre is hatást gyakorol.

Tervezd meg a napot!

Előző éjszaka nagyjából tervezzük meg a következő napot, annak első óráit mindenképp. Például szokást kreálhatunk abból, hogy kiválasztjuk előre a másnapi öltözékünket vagy, hogy mit fogunk reggelire enni. Ezekkel a triviális döntésekkel már sokkal kiegyensúlyozottabban indulhatunk neki a következő napnak, időt, energiát, bosszúságot megspórolva magunknak.

Ne aludj vissza!

Nem ismerek olyan embert, aki ne utálná az ébresztőóra hangját. A csipogás, csilingelés, sípolás, károgás, kakukkolás - de egy mindenképp szörnyű, vagy reggel annak ható zaj- megszólalása utáni tíz perces visszaszundikálás sajnos semmilyen előnyt nem jelent, mivel ebben a rövid szakaszban nem élvezhetünk minőségi alvást, tehát valójában felesleges idő ez a pihenésre.

Kövess állandó időpontokat!

Gyerekkorunkból emlékezetes szokás, de a következetesen ugyanabban az időben történő elalvás és ébredés csodaszere a lélek-test egészségének. Testünk ugyanis így tudja megfelelően tartani a helyes cirkadián ritmusát, ezen folyamatokkal biztosítva a szervezet működéséhez szükséges energiát és lehetővé téve a pihenés alatti feltöltődést.



Ébredés után igyál egy pohár vizet!

Sok óra alvás után a testünknek szüksége van a hidratálásra, ezzel is aktiválva anyagcserénket. A víz (lehetőleg több pohárral fogyasszuk éhgyomorra) gyorsan eljut sejtjeinkig, azonnal érezhetővé válik jótékony hatása, garantáltan gyorsabban megy majd az ébredés.

Elmélkedj, meditálj!

A meditációt sokan felesleges időtöltésnek, úri-murinak tartják, miközben kiváló gyakorlat az elme számára, különösen reggel. A meditáció segítségével koncentráltabbak, energikusabbak lehetünk, felébreszthetjük nem csupán testünket, hanem kreativitásunkat is. Amennyiben nehezen megy a meditáció (aminek az oka az, hogy nehezen kapcsolsz ki), próbálkozz másfajta tevékenységgel, például írj pár mondatot a naplódba aktuális érzéseidet megfogalmazva.

Sportolj!

A reggel i mozgás különösen jót tesz szervezetünknek. Segít energiával feltölteni testünket, és gyorsan lendületbe kerülünk, így egy nehezebb nappal is könnyedén megbirkózunk majd.

Fürödj fényben!

A fény gátolja a melatonin képződést, mely az alvásnak viszont elengedhetetlen „alapanyaga”. Az ideális az, ha a reggelt azzal indítod, hogy beengeded a lakásba a fényt, illetve, ha lehetőséged van rá, pár percre kimész a szabadba, és ott iszod meg az első pohár vizedet.

Reggelizz jól!

A nap első kötelessége az étkezés. Válassz egészséges szénhidrátokat; lehetőleg ne finomított édességeket és rágcsálnivalókat, amelyek kevés tápanyagot, rossz cukrokat tartalmaznak. Természetesen legyen ezek mellett még fehérje, zsír, rost és vitamin is, meg tudod csinálni! A megfelelő reggelit elfogyasztva energikusabbá válunk, és egész nap sokkal jobban tudjuk kontrollálni az egyes étkezések alkalmával elfogyasztott étel mennyiségét, ezáltal a kilóinkat is.

Tölts időt szeretteiddel!

A reggeli elfogyasztása családi körben, egy beszélgetés valamelyik szerettünkkel (akár csak telefonon) újabb pozitív löketet adhat a napnak.

Éljünk hát ezekkel az aprócska trükkökkel, magunkért, másokért és egy boldog, kiegyensúlyozott, termékeny napért!

Szerző: KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!