2024.02.07. 17:49:10 8313 308

A gyógyító és gyomorbarát erőleves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen szó a hideg téli napokról vagy egy betegség időszakáról, az erőleves mindig jó választás a test és a lélek táplálására. Ha otthon készíted, kísérletezz különböző hozzávalókkal és fűszerekkel, mert az erőleves nemcsak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is jár. Mik az élettani hatásai, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek abban, hogy jobban érezzük magunkat? Erre adunk választ.

Erőleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erőleves

Az erőleves (vagy alaplé) rendkívül tápláló, mivel különböző húsokból (csirke, marhahús, hal) és zöldségekből készül. A hosszú főzési idő során (min.3-4 óra) a hozzávalók tápanyagai kifőnek, így azok könnyebben felszívódnak. Könnyen emészthető, ami különösen fontos lehet betegségek vagy gyógyulás idején. Az enyhe állaga és az egyszerű összetevők miatt könnyen tolerálható a gyomor számára. Az erőlevesben található kollagén hozzájárulhat az ízületek és a bőr egészségéhez. A hosszú főzés során a kollagén kioldódik az állati csontokból, ami jótékony hatással lehet a kollagéntermelésre.

A benne található zöldségek és gyógynövények, mint például a gyömbér vagy a kurkuma, gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Ezáltal az erőleves fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez és a gyulladásos betegségek kezeléséhez. Segíthet a hidratáltság fenntartásában, különösen fontos lehet lázas állapotok vagy kiszáradás esetén. A levesből származó folyadék és elektrolitok segíthetnek a vízháztartás kiegyensúlyozásában. A zöldségek és húsok hosszú főzése során keletkező tápanyagok, a levesben található kollagén és egyéb összetevők segíthetnek az emésztés javításában és a bélműködés serkentésében.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...