2024.12.03. 17:48:19 5281 195

A habcsók édes költeménye: Miért imádjuk a Pavlova tortát karácsonykor is?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már most elkezdted összeírni fejben, hogy idén milyen desszertek esélyesek befutóként a karácsonyi asztalra, akkor mutatunk egyet, amit biztosan nem bánsz meg, ha felkerül a klasszikusok közé a listádra! A Pavlova a sütemények egyik leglégiesebb csodája, amelyet a kívül roppanós, belül lágy habcsók alap és a könnyed tejszínhab koronáz meg.

Pavlova Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pavlova Fotó:123rf.com

A torta nevét a híres orosz balerina, Anna Pavlova ihletett, aki az 1920-as években tett világkörüli turnéja során Új-Zélandon és Ausztráliában is elbűvölte közönségét. Mindkét ország magáénak vallja ezt az édességet, és azóta is folyik a vita, hogy hol készült először. Egy biztos, olyan könnyedséget és kecsességet sugároz, mint maga a balerina.

De mi teszi igazán különlegessé? Az egyszerűsége. Az alapja mindössze tojásfehérje, cukor, cseppnyi ecet vagy citromlé, illetve kukoricakeményítő, amely garantálja a tökéletes textúrát. A díszítést friss vagy fagyasztott gyümölcsök – például eper, áfonya, gránátalma, vagy akár kiwi, passiógyümölcs – adják, amelyek üde íze remek ellenpontja az édes alapnak. A habcsók és a tejszín harmóniája valódi élmény az ízlelőbimbóknak, a torta pedig koszorú formájú változatában a karácsony asztal éke lehet. Íme a recept:

Karácsonyi Pavlova koszorú

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje

  • 250 g porcukor

  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

  • 1 teáskanál fehérborecet

  • 300 ml habtejszín

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • gránátalma magok, fagyasztott bogyós gyümölcsök

  • mentalevelek a díszítéshez

  • egy kevés porcukor a hintéshez

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 120°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Rajzoljunk a papírra egy kb. 25 cm átmérőjű kört, majd annak közepébe egy kisebbet, hogy koszorúformát kapjunk. A tojásfehérjéket verjük keményre, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Verjük tovább addig, amíg fényes, sűrű habot kapunk.

Keverjük bele a kukoricakeményítőt és az ecetet, majd halmozzuk a habot a megrajzolt koszorúra. Formázzuk egyenletesen, és süssük másfél órán át. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent teljesen kihűlni. A tejszínt verjük fel a vaníliakivonattal, majd halmozzuk a habcsók tetejére.

Díszítsük gránátalma magokkal, kiolvasztott bogyós gyümölcsökkel és mentalevelekkel. Végül szórjuk meg porcukorral, hogy igazi ünnepi hatást keltsen. Ez a gyönyörű és ízletes desszert garantáltan elkápráztatja a vendégeket, és méltó befejezése lehet a lakomának. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában