2024.10.03. 08:35:34 3283 131

A hála pozitív hatásai – ezt receptre kéne felírni mindenkinek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te miért vagy hálás? Amikor hálát érzünk, olyan dolgokra koncentrálunk, amelyekért köszönetet mondhatunk, és ez pozitív energiával tölt el. Ez nem csupán kellemes érzés, jótékony hatása tudományosan is bizonyított, fizikai és lelki egészségünk szempontjából is. Érdemes minden nap gyakorolni, és megfigyelni milyen pozitív változásokat hoz az életünkbe.

Hála Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hála Fotó:123rf.com

A hála javítja a mentális egészséget, azok az emberek, akik rendszeresen gyakorolják a hálát, kevesebbet stresszelnek és szoronganak, ritkábban depressziósak. A hála gyakorlása közben az agyunk ugyanis a pozitív élményekre fókuszál, ami fokozza az optimizmust és javítja a hangulatot. Vezess hálanaplót, ahova minden nap feljegyzed miért vagy hálás, és már önmagában jelentős változásokat hozhat.

A hála gyakorlása emellett pozitív hatással van a társas kapcsolatainkra is. Amikor kifejezzük köszönetünket másoknak, javul a kapcsolódás és a bizalom köztünk, ami erősíti a baráti és családi kötelékeket. Megerősíti a kapcsolatokat, mert a másik fél megbecsültnek érzi magát. Ez nemcsak a másik személyt teszi boldogabbá, hanem minket is, hiszen a pozitív visszajelzések tovább növelik jóllétünket.

A hála fizikai egészségünkre is jó hatással van. Kutatások kimutatták, hogy a hálás embereknek jobb az alvásminősége, ritkábban fáj a fejük, és általában egészségesebbnek érzik magukat. A hála csökkenti a stresszhormonok szintjét, ami hosszú távon jótékony hatással van az immunrendszerünkre is.

A hála nem csak egy pillanatnyi érzés, hanem tudatos döntés, hogy a pozitívumokra fókuszálunk. Minél többször gyakorlod a hálát, annál inkább természetes részévé válik a gondolkodásmódodnak! Ezáltal könnyebben veszed az élet kihívásait, hiszen a nehézségek ellenére is észreveszed, mi mindenért mondhatsz köszönetet.

A hála abban is segíthet, hogy jobban megbecsüljük az élet apró örömeit. Amikor megtanulunk hálásnak lenni a mindennapi dolgokért, legyen az egy baráti beszélgetés, egy finom ebéd a nagyinál, a szeretteinkkel töltött idő vagy egy szép napsütéses délután, észrevesszük, hogy az élet tele van olyan pillanatokkal, amelyek boldogságot hozhatnak.

Légy hálás nap mint nap!

Gyakorold nap végén, vagy indítsd a napod azzal, hogy elsorolod magadban miért vagy hálás. A hála egy egyszerű, de elképesztően erőteljes eszköz arra, hogy boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tegyük az életünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...