2022.06.03. 16:11:32 9460 271

A legközelebbi tengerpart, ahova akár egy hétvégére is kiruccanhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha tengerparti, mégis közeli úti célt keresel, akkor Horvátországban a helyed, és ott is a Kvarner-öböl városkái között érdemes válogatnod. Mindössze kb. 510 km (5 óra+pihenők) autókázással - ez a Budapest - Rieka táv - máris más világba csöppenhetsz, sós levegőt szívhatsz, és nyaldoshatják a tenger hullámai a lábadat.

Vrbnik, Krk-sziget, Horvátország - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vrbnik, Krk-sziget, Horvátország

A Kvarner-öböl Horvátország Magyaroszághoz legközelebb eső tengerparti része, ahol mindenki megtalálja a kedvére való úticélt. Összeszedtünk néhány látnivalót és desztináció ajánlást, ha :

Gyerekkel utazol

A Krk-sziget vagy a Rab-sziget lesz a tökéletes választás. Mindkét szigeten találsz homokos strandokat, ahol lassan mélyül a tenger. Kiépített, minden szükséges dologgal ellátott strandok vannak Baskán (Krk-sziget) és Loparon (Rab-sziget), de a kevésbé frekventált településeken is szuper tengerparti élményeket lehet szerezni, hiszen kristálytiszta a víz és állítólag egy meleg áramlat kellemesebbé teszi a hőmérsékletét, mint a szemközti, szárazföldi részeken.

Elengáns környezetben szeretnél nyaralni

Ha Opatija felé vesszük az irányt, akkor már az Isztria-félszigeten találjuk magunkat. Gyönyörű szép, 12 km hosszú tengerparti sétánya a legfőbb vonzereje, ahol egymást érik a gyönyörű villák, melyek még a Monarchia idején épültek, és természetesen a különféle strandok is. Csodálatos környezetben nyaralhatunk, ha erre a településre vagy a környező falvakra esik a választásunk. Kicsit drágábbak erre a szállások, mint a Kvarner-öböl más részein.

Látnál valami szépet

Senj is közeli úti célnak minősül és van itt is látnivaló, de nekem valahogy nem lopta be magát a szívembe. Hovatovább Novi Vindolski előkelő helyen szerepel a top listás horvát települések között, így inkább ezt ajánlanám, annak ellenére, hogy picit hidegebb itt a tenger, de gyönyörű a belvárosa, amely rendhagyóan nem a tengerparton helyezkedik el, hanem picit beljebb, a hegyoldalon. Szemben a településsel egy kis sziget, ahova át lehet vízibiciklizni.

Csendre és nyugalomra vágysz

Válassz egy apró tengerparti falut, mint például Jadranovo, ami közel van Rieka, Krk, Opatija látványosságaihoz, de szolid árak és csendes, ámde hosszan elnyúló, valamint lassan mélyülő tengerparti szakasz jellemzi.

Bulizni szeretnél

Crikvenica igazi tengerparti buliváros, nagyon nyüzsgő hely, ahol egymást érik az éttermek és a bazárok. Ha nem szereted a tömeget, de igényt tartanál szórakozó helyekre, akkor azt ajánljuk, hogy ne főszezonban menj. Ha nem bánod a zsúfoltságot, akkor menj bátran, nem fogod megbánni.

Párban andalognál

Ha szerettek borozni, és sokat sétálgatni, akkor a Krk-szigeten Vrbnik lesz a ti városotok. Vrbnik a zlahtina nevü borról híres, mely egy zamatos fehérbor, amit csak itt fogyaszthatunk. Az andalgáshoz pedig kiváló helyszín a világ legszűkebb utcája, ami szintén ebben a városkában található. Azért vigyázzatok, be ne szoruljatok a mindössze 50 cm széles utcácskába (Klancic)!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...