2020.10.09. 14:36:45 11063 325

A méz, mint a természetes „varázsszer”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősidők óta használt természetes csodaszerünket a mézet, a korabeli feljegyzések alapján számos betegség kezelésére használták. Napjainkban csupán 70-féle kóros állapot gyógyítására alkalmazzák. A fogyasztása viszont - kiváló gyógy- és fiziológiai hatás ellenére - nem mindenkinek ajánlott.

Akácméz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akácméz

A vitaminkirály

A reneszánszát élő apiterápia főként a mézelő méhek által termelt anyagot használja fel gyógyításra. A mézben megtalálható az emberi szervezet számára szükséges 24 ásványi anyag közül 22. Nem szűkölködik kalciumban, vasban, rézben, mangánban, foszforban, nátriumban, káliumban, cinkben, valamint B1, B2, B3, B5, B6 és C-vitaminokban. Ne feledkezzünk meg a cukor, fehérje és a 80%-os szénhidráttartalmáról sem, ezért érdemes óvatosan bánnunk ezzel az igen ízletes csemegével.

A gyógyulás mestere

A méz nagyszerű gyógyír a különböző betegségekre: máj- és epebetegségekre; szívbetegségekre; nőgyógyászati betegségekre; elmezavarra; gyomorhurutra; nyombélhurutra; egyes mirigybetegségekre; visszérproblémákra és az idegrendszerre.

A természetes antibiotikum tartalmának köszönhetően a háborúk idején fájdalomcsillapításra és fertőtlenítőszerként használták. Ma is népszerű kezelési eljárás horzsolásnál vagy égési sérüléseknél.

A naturális szépítő

A „varázsszerünk” lenyűgöző behatását a szépségiparban is fellelhetjük. A már említett baktériumölő tulajdonsága miatt közkedvelt a pattanásos, mitesszeres bőr nyugtatására. A méznek van az a csodás hatása a bőrünkre, hogy megköti a nedvességet, így megtartva a bőr feszességét. Fantasztikus, mert drága kenceficékre sem szükséges költenünk.

Érdekesség

D.G. Jarvis: Az almaecet és a méz című könyvében a természetes népi gyógyászat mézzel kapcsolatos összefüggéseiről ad érdekfeszítő beszámolót. Leírja, hogy a vermonti emberek a méhet nem csak az értékes, aranyszínű csodaszeréért tartják nagy becsben, hanem a példaértékű és követendő táplálkozási szokásai miatt is. Ugyanis a méh, csupán a minőségi nektárt hajlandó elfogyasztani, csak a szervezete számára értékes tápanyaggal tömi a hasát.

A méz különleges csodája, hogy a baktériumok nem képesek megélni benne. Ennek kísérletezésére egy bakteriológus a mézbe baktériumtenyészeteket helyezett el, és a végeredmény megdöbbentő volt: a hasi tífuszt két nap alatt pusztítja el, a hurutos tüdőgyulladást okozó kórokozót öt óra alatt, a hashártyagyulladás-, a gennyes tályog- és a vérhas kórokozóit tíz óra alatt. Joggal nevezik ilyen régóta a mézet folyékony aranynak, hiszen a testnek és a léleknek is hatásos varázsszer.

Tudtad?

100 g mézhez 15.000 méhecske munkájára és egymillió virágra van szükség!

Forrás: akacosut.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...