2023.03.29. 12:10:00 4821 181

A szülés utáni öngondoskodás fontos: Épülj fel hamarabb - kicsit több odafigyeléssel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az a bizonyos 9 hónap: csodálatos várakozás. Pár hétnyi émelygéssel, a bőrünk kitágulásával, nehézkes alvással és hormonális zűrzavarral megspékelve. Aztán megérkezik a várva várt kis jövevény, és… Nos, minden van, csak pihenés nincs. Hogyan tud felépülni a terhesség és a szülés utóhatásait nyögő nő?

Fűző szétnyílt hasizom miatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűző szétnyílt hasizom miatt

Amikor boldog a mama, boldog a baba is! Ez egy nagyon, de nagyon fontos felismerés! Éppen ezért, amikor már a baba és a mama kezd összeszokni, ne is halogassuk tovább saját testi és lelki egészségünk egyensúlyba billentését!

Amit a szülés utáni gyorsabb felépülés érdekében megtehetünk!

1. Külső és belső hidratálás

A megfelelő mennyiségű és fajtájú folyadék nem csak azért fontos, hogy táplálni tudjuk a kisbabánkat, de saját szervezetünk regenerálódásához is nagy szükségünk lesz rá!
Ezek mellett a jelentős próbatételnek kitett hasi bőr is megérdemli az extra törődést: A bőr rugalmasságát helyreállítani segítő krémekről már a szülés előtt is gondoskodhatunk.

2. Gyulladáscsökkentő étrend

Ne essünk abba a hibába, hogy időhiányos kisgyerekes anyukaként rászokunk a gyors ételekre! Sajnos ezeknek nem megfelelő a tápanyagtartalma, így nem fogják elősegíteni a felépülésünket. A fehérjedús és friss zöldségekkel tarkított ételek legyenek az etalon!Természetesen olyan ételeket ajánlott fogyasztanunk, amelyek nem terhelik meg a csecsemő érzékeny pocakját.

3. Hasizmok állapotának vizsgálata és helyreállítása

Több kismamát is érint, mint ahogy gondolnánk, hogy a kisbabák kihordása magától nagyon nehezen gyógyuló következményekkel is járhat! A gyermekágyi időszak letelte után kezdjünk el önvizsgálatot tartani, hogy kiderüljön, szerveink és szöveteink a megfelelő ütemben regenerálódnak-e. Vizsgáljuk meg azt is, hogy nincsenek-e szétnyílva a hasizmaink! Egyre több nő visel alakformáló fűzőt a baba megszületése után, de ezek helyett sokszor ajánlatosabb lenne a kezdeti időkben úgynevezett hasleszorítót vagy haskötőt hordani - természetesen az orvosunkkal történő egyeztetés után!

4. Fokozatos, de folyamatos testmozgás

Érdemes a szülés után is ajánlott női tornákat beiktatni a kisbabánk rövidebb alvás ideje alatt. A pilates és jóga szerű testmozgás a hosszú babakocsis sétákkal kiegészítve fitten fognak bennünket tartani. Ahogy nő a baba és ahogy mi is visszaerősödünk, részt vehetünk olyan foglalkozásokon is, amik alatt a gyermekünk a babahordozóban ránk van kötve.

5. Mentális wellness

A mondókázós foglalkozások, a babaúszás és játszóterek mind-mind olyan helyszínek, ahol hasonló kihívásokkal küzdő anyukákkal tudunk beszélgetni. Itt tartós barátságok is szövődhetnek, amely jó hatással lesz a mentális egészségünkre nézve.
Már akkor is szakíthatunk magunkra het egy olyan órácskát, amikor például a picúr álmát az apukája vagy más segítőnk vigyázza, így mi egy kicsit foglalkozhatunk a saját igényeinkkel is egy keveset.
Attól még, hogy általában a négy fal között vagyunk az első hónapokban, nem kell slamposnak lennünk! Úgy általában egy kis odafigyelés a külsőnkre nézve is üdvös lesz ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a szép, de nehéz élethelyzetünk során.

Ötlet: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket ne hagyd otthon, ha kisméretű hátizsákkal utazol várost nézni

Egy városlátogatás során fontos, hogy mindent el tudj vinni, amire szükséged lehet, ugyanakkor ne legyen túl nehéz vagy kényelmetlen a hátizsákod. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit érdemes magaddal vinni egy kisméretű hátizsákban, hogy élvezetes és gondtalan legyen az utazásod.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal várja a látogatókat

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal, köztük kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, kalligráfiai workshoppal, könyv- és restaurátorműhely-bemutatókkal, valamint Kopernikusz-emlékkiállítással várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Könnyű és finom barackos receptek: hidegen és melegen

Barack… maga a szó is olyan, hogy majd beleharapsz. Nem csoda, hogy ez az „ízes” kifejezés több versben, énekben, mondókában, mesében egyaránt szerephez jutott. Ki ne emlékezne például a kedves gyermekkori népmesebeli csengő barackra és társaira: a szóló szőlőre, valamint a mosolygó almára? Viszont való igaz, hogy egyetlen kisgyerek sem fogadja csillogó szemmel, széles mosollyal a „kell egy barack?” kérdését. A barack, sokak kedvenc gyümölcseként, vissza-visszalopja magát a konyhában sürgő-forgók menüibe. Lássunk néhány receptötletet mindennek megvalósításához!