2023.03.29. 12:10:00 4753 181

A szülés utáni öngondoskodás fontos: Épülj fel hamarabb - kicsit több odafigyeléssel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az a bizonyos 9 hónap: csodálatos várakozás. Pár hétnyi émelygéssel, a bőrünk kitágulásával, nehézkes alvással és hormonális zűrzavarral megspékelve. Aztán megérkezik a várva várt kis jövevény, és… Nos, minden van, csak pihenés nincs. Hogyan tud felépülni a terhesség és a szülés utóhatásait nyögő nő?

Fűző szétnyílt hasizom miatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűző szétnyílt hasizom miatt

Amikor boldog a mama, boldog a baba is! Ez egy nagyon, de nagyon fontos felismerés! Éppen ezért, amikor már a baba és a mama kezd összeszokni, ne is halogassuk tovább saját testi és lelki egészségünk egyensúlyba billentését!

Amit a szülés utáni gyorsabb felépülés érdekében megtehetünk!

1. Külső és belső hidratálás

A megfelelő mennyiségű és fajtájú folyadék nem csak azért fontos, hogy táplálni tudjuk a kisbabánkat, de saját szervezetünk regenerálódásához is nagy szükségünk lesz rá!
Ezek mellett a jelentős próbatételnek kitett hasi bőr is megérdemli az extra törődést: A bőr rugalmasságát helyreállítani segítő krémekről már a szülés előtt is gondoskodhatunk.

2. Gyulladáscsökkentő étrend

Ne essünk abba a hibába, hogy időhiányos kisgyerekes anyukaként rászokunk a gyors ételekre! Sajnos ezeknek nem megfelelő a tápanyagtartalma, így nem fogják elősegíteni a felépülésünket. A fehérjedús és friss zöldségekkel tarkított ételek legyenek az etalon!Természetesen olyan ételeket ajánlott fogyasztanunk, amelyek nem terhelik meg a csecsemő érzékeny pocakját.

3. Hasizmok állapotának vizsgálata és helyreállítása

Több kismamát is érint, mint ahogy gondolnánk, hogy a kisbabák kihordása magától nagyon nehezen gyógyuló következményekkel is járhat! A gyermekágyi időszak letelte után kezdjünk el önvizsgálatot tartani, hogy kiderüljön, szerveink és szöveteink a megfelelő ütemben regenerálódnak-e. Vizsgáljuk meg azt is, hogy nincsenek-e szétnyílva a hasizmaink! Egyre több nő visel alakformáló fűzőt a baba megszületése után, de ezek helyett sokszor ajánlatosabb lenne a kezdeti időkben úgynevezett hasleszorítót vagy haskötőt hordani - természetesen az orvosunkkal történő egyeztetés után!

4. Fokozatos, de folyamatos testmozgás

Érdemes a szülés után is ajánlott női tornákat beiktatni a kisbabánk rövidebb alvás ideje alatt. A pilates és jóga szerű testmozgás a hosszú babakocsis sétákkal kiegészítve fitten fognak bennünket tartani. Ahogy nő a baba és ahogy mi is visszaerősödünk, részt vehetünk olyan foglalkozásokon is, amik alatt a gyermekünk a babahordozóban ránk van kötve.

5. Mentális wellness

A mondókázós foglalkozások, a babaúszás és játszóterek mind-mind olyan helyszínek, ahol hasonló kihívásokkal küzdő anyukákkal tudunk beszélgetni. Itt tartós barátságok is szövődhetnek, amely jó hatással lesz a mentális egészségünkre nézve.
Már akkor is szakíthatunk magunkra het egy olyan órácskát, amikor például a picúr álmát az apukája vagy más segítőnk vigyázza, így mi egy kicsit foglalkozhatunk a saját igényeinkkel is egy keveset.
Attól még, hogy általában a négy fal között vagyunk az első hónapokban, nem kell slamposnak lennünk! Úgy általában egy kis odafigyelés a külsőnkre nézve is üdvös lesz ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a szép, de nehéz élethelyzetünk során.

Ötlet: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.