A virslifőzés művészete: hogyan ne robbantsd fel a konyhát!
A virsli az egyszerű ételek királya – nem kell hozzá Michelin-csillag, csak egy lábas víz, és máris indulhat a lakoma! De vigyázat, a virsli nem olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik. Egy rosszul megválasztott főzési technikával pillanatok alatt egy kisebb konyhai katasztrófát varázsolhatsz!
Ha nem jó módszert választasz a virsli főzéséhez, könnyen előfordulhat, hogy a virsli fogja magát, és egyszerűen szétrobban. A forró víz mindenhol ott lesz, csak a fazékban nem. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, érdemes megismerned a virsli főzésének titkát. Nem kell atomfizikusnak lenned, de van pár apró trükk, amit érdemes betartani és virsli máris békésen gőzölög a fazékban anélkül, hogy kitörne a virsli-apokalipszis. Szóval, ha legközelebb megkívánod ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt, ne aggódj – Te is lehetsz a virslifőzés mestere, csak tartsd be a szabályokat, és a konyhád is túléli!
Hideg vagy meleg?
A végeredmény szempontjából mindegy, hogy hideg vagy meleg vízbe teszed a virsliket, mert minden esetben meg fog főni. De! Ha nem szeretnéd, hogy a virslik kirepedjenek, két dologra érdemes figyelni: ha hideg vízben főzöd, ügyelj rá, hogy ne forrald túl sokáig a vizet, mert szétpattanhatnak a „husihengerek”. Ha viszont forrásban lévő vízbe kerülnek a virslik, megint csak elég nagy a valószínűsége, hogy elrepednek.
Mi lehet a megoldás?
Forrald fel a vizet, tedd bele a virsliket és húzd le az edényt a tűzhelyről! A virslik 10 perc alatt megfőnek, finomak és roppanósak lesznek!
Hogy garantált legyen a siker!
Ha biztosra akarsz menni, tegyél a főzővízbe egy kevés sót! A titok abban rejlik, hogy ezáltal a víz és a virsli sótartalma közelít majd egymáshoz, így a víz nem hatol át a virsli héján, nem duzzasztja meg a „húst”, így a héj nem reped ki.
Forrás: haushaltstipps.net