2018.03.25. 14:51:56 15637 496

Aktiváld és tartsd fiatalon az agyad tánccal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az önkifejezési módszerként is szolgáló tánc a saját belső érzések által irányított egyéni, korlátok nélküli mozdulatrendszerként értelmezhető, amely oldja a szorongást és lehetőséget ad a visszatérésre önmagadhoz. Testünk mellett pedig az agyunknak szintén kiváló trénere! Kíváncsi vagy a tánc agyra gyakorolt jótékony hatásaira?

Táncóra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Táncóra

Számos kutatást tesz indokolttá az időskori demencia széleskörű jelensége. Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az agy öregedését a sportok közül a tánc képes leginkább késleltetni. Sőt, bizonyos esetekben még vissza is fordíthatja azt! Az elért eredményeket azzal magyarázták, hogy a tánc az egyik legváltozatosabb mozgásforma, a gyakorlatok, azaz itt a lépések, a kombinációk és a sebesség igazán változatosak, így folyamatosan dolgoztatják az agytekervényeket, fejlesztik a kognitív gondolkodást.

Ha tánc, jobban mondva az ez idő alatt felszabaduló endorfinok hatására kialakult boldogságérzet segít az agynak kevésbe aktív állapotba kerülni, akkor a bennünk feszülő stressz könnyebben elillanhat.

A zene és a mozdulatok összehangolása során pedig a koordinációs képesség finomítására kerül sor. Azon túl, hogy pompás ritmusérzéket fejleszthetsz vele, jó tudni azt is, hogy a pörgésekkel és forgásokkal edzett agykéreg ellenállóbbá teszi a rendszeresen táncórákra járókat a szédülés érzetével szemben.

A táncos tánc közben agyának több területét is mozgósítja, ezért van az, hogy aki táncol, az a mindennapi életben egyszerre több dologra is jobban tud figyelni. A tánclépések megtanulása során aktívabbá válik a memória, ezáltal újabb fronton tartható karban az agy.

De mindezek mellett törekedni kellene arra is, hogy a táncmozdulatokhoz mindig társuljon egy belülről fakadó, mély érzelem, hogy a vizuális képzelőerő szerepet kaphasson közben.

Állítsd te is új kihívások elé az agyadat, és iratkozz be egy számodra szimpatikus táncórára! Mint sok más mozgásformát, ezt is el lehet kezdeni bármilyen életkorban. Már indítanak külön tánckurzusokat idősebb emberek számára is, ahol a fizikai állapotot figyelembe véve tehetnek egészségükért az érdeklődők.

Forrás: filantropikum.com/miert-tesz-jot-az-agyunknak-a-tanc/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...