Almás joghurtkrém – könnyed, krémes, frissítő
Ez a desszert természetes alapanyagokból készül, tele van rosttal, kevés cukrot tartalmaz, és kiváló tízóraira vagy vacsora utáni finomságnak.

Hozzávalók:
reszelt alma (édes-savanykás fajta, pl. jonatán vagy pink lady)
natúr görög joghurt vagy laktózmentes natúr joghurt
őrölt fahéj
kevés citromlé
természetes édesítő ízlés szerint (pl. méz, agavé, eritrit)
opcionálisan: darált dió vagy zabpehely a tetejére
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Összekeverjük a joghurttal, ízesítjük fahéjjal és egy kis édesítővel. Poharakba kanalazzuk, és tetszés szerint megszórhatjuk kevés dióval vagy zabpehellyel.
Tipp: Hűtve még finomabb! Ha extra frissességre vágysz, keverhetsz hozzá néhány mentalevelet apróra vágva.