2023.02.07. 12:05:00 4887 188

Amiért a farsang sosem megy ki a divatból! Temessük el a telet idén is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A népi hagyományokra építő farsangi szezon vízkereszttől egészen a vallási eredetű hamvazószerda napjáig tart, azonban január heteire manapság nem jellemző a farsangolás. A karácsony és a szilveszter közelsége elég ok lehet arra, hogy a leghosszabb téli hónap vigadalom nélkül teljen el?

Karneváli hangulatban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karneváli hangulatban

Aki még nem sütött az idén fánkot, még a böjti időszak előtt szakítson rá időt! A finomság közös elfogyasztása biztosan összehozza a családot. A valószínűleg Itáliából származó desszert szalagos változata (karikagyűrű), amúgy is a jegyesség jelképének számított.
Ha pedig hiányoznak a szeretteiddel együtt eltöltött kreatív délutánok, ne várj húsvétig: készítsetek farsangi álarcokat! Vagy kölcsönzés helyett varrjatok saját jelmezeket a farsangi bálra!

Amíg a szilveszteri hangoskodás az év végét búcsúztatják és az újévet köszöntik az ártó szellemek elűzése mellett, addig a farsangi jelmezek és a karneváli hangulat a telet hivatott búcsúztatni, mindamellett a böjtölés előtti nagy eszem-iszom hetei is voltak - már hosszú évszázadokon keresztül. Jól lehet, hogy modern világunkban jóval kevésbé vallásos a legtöbb kereszténynek mondott társadalom, és emiatt a böjtöt sem tartják már nagyon sokan, így a mai farsang inkább a gyermekek örömére épít.

A téltemető ünnepkör mindig is külön lehetőséget teremtett arra, hogy az emberek közösségi életet élhessenek. A farsang vásárok, vigasságok, bálok és felvonulások útján hozta közelebb a környéken lakókat, és egyes területeken olyan híressé váltak, hogy messzi földről is oda sereglenek ezekre az eseményekre.
Amíg a brazil vagy a velencei karnevál színpompás mulatság és hosszadalmas utazás ígéretét rejti, addig a mohácsi busójárás - amelynek kezdetét a tavaszi napforduló utáni első holdtölte jelöli - egy olyan hazai program, amelyet az életben egyszer ki kell élveznünk! A maskarások a fesztivál végén máglyán égetik el a tél jelképét.

Télűző máglyát mi magunk is gyújthatunk, főként akkor, ha vágyjuk a tavasz mielőbbi eljövetelét. Amennyiben nincs kültéri lehetőségünk a tűzgyújtásra, egy kisasztalra állított gyertyát is körül táncolhatunk.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...