Amikor a kelbimbó és a tojás találkozik – Egyszerű fogás vacsorára, ebédre!
Gyermekkorom egyik legkevésbé kedvelt „csemegéje” volt a kelbimbó – bár nagyjából minden zöldség ebbe a kategóriába tartozott. Aztán felnőttem, és az élet egyéb más nagy igazságai mellett arra is rájöttem, hogy nem is olyan rossz „találmány” ez a zöld növény.
Persze, én is megkóstoltattam a saját gyerekemmel, aki – milyen meglepő – szintén nem volt oda érte, de majd az idő megoldja ezt is!:-) Vagy egyszerűen csak rossz receptet választottam? Lehet, omlett formájában jobban bejönne neki…? Tegyünk egy próbát!
Kelbimbós omlett egy kis sajttal
Hozzávalók 2 főre:
15 dkg kelbimbó (mélyhűtött)
5 dkg brie sajt
2 szál póréhagyma
4 evőkanál tejszín
4 tojás
2 evőkanál vaj
1 teáskanál édes pirospaprika
só, bors
A kelbimbót forrásban lévő, sós vízbe tegyük bele körülbelül 5 percre. Míg fő, addig pucoljuk meg a hagymát, és szeljük vékony karikákra. A sajtot szintén vékony szeletekre kell vágnunk. Ha a kelbimbó kész, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk a kis gömböket. Hagyjuk, hogy megszáradjon a zöldség, itassuk fel róla a vizet! A tojást a sóval, borssal, tejszínnel összekeverjük. Egy lefedhető serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a hagymát, és a kelbimbót. Aranybarnára sütjük őket, majd az egészre mehet a tojásos-tejszínes keverék. Folyamatosan forgatjuk a készülő omlettünket, de arra ügyeljünk, hogy nagyon szárazra ne süssük meg. Vagyis hagyjuk, hogy az egész teteje kicsit folyós maradjon. Az egészet egy fedővel lefedjük a sütés utolsó 3 percében. Ha kész, sajtszeletekkel és pirospaprikával megszórva tálaljuk! Savanyúságot, friss salátát is kínálhatunk hozzá! Gyors vacsora, vagy hétvégi „lustizós” ebéd gyanánt is kiváló ötlet lehet!
Forrás: brigitte.de