2023.02.11. 17:46:26 8584 303

Aprósütik a farsangi bulihoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Percek kérdése és elindul a farsangi szezon. Alig várjuk. Gyerekek és felnőttek nagy izgalommal készülődnek a házibulikra és az iskolai rendezvényekre. Mivel kedveskedjünk a vendégeknek? Mi az, ami egyszerű, gyorsan elkészíthető, de finom és sokáig friss marad? Nézzük, milyen érdekes és ízletes aprósütikkel fogadhatjuk a farsangi vendégseregletet.

Dió formájú sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dió formájú sütemény

Mandula süti

Hozzávalók: A tésztához: 45 dkg finomliszt, 30 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 ek kakaópor. A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 20 ml mandulaaroma, 1 cs vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 ek finomliszt, 2 db tojássárgája.

Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel, porcukorral, dióval és a kakaóval összegyúrjuk, amíg egy gombóccá nem alakul. Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőle. Ezeket a közepétől a széle felé haladva belenyomkodjuk hüvelykujjal a dió sütőformába. Középen egy pici mélyedést hagyunk a krémnek. A tésztában levő vaj elegendő a sütéshet, nem fog beleragadni. A töltött formákat elrendezzük a tepsiben sütőpapíron. Fontos, hogy ne érjenek össze.

Előmelegített sütőben 190°C-on 15-17 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd fejjel lefelé óvatosan megkocogtatjuk, és kipottyannak a kész sütik. A krémhez a vajat, a cukrokat, a diót és a mandulaaromát robotgéppel alaposan kikeverjük. Kis lábosban a tejet a liszttel felfőzzük folyamatos kevergetés mellett. Amikor már langyosra hült hozzákeverjük a tojássárgákat és az egészet hozzáadjuk a vajas krémhez. Összekeverjük a masszákat, és kiskanállal a krémet rákenjük a felekre, majd összeragasztunk 2 darabot. Legalább egy napot hagyjuk pihenni, akkor kezd megpuhulni a süti, és érnek össze az ízei.

Fahéjas keksz

Hozzávalók: 20 dkg liszt, másfél tk sütőpor, másfél tk fahéj, 1 csipet só, 12 dkg vaj (puha), 5 dkg cukor, 13 dkg nádcukor, 2 tk vanília kivonat, 1 db tojás. Forgatáshoz: 1 ek cukor, fél tk fahéj

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A vajat keverjük habosra a kétféle cukorral és a vanília kivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is és keverjük össze. Részletekben adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd gyúrjuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe fél órára pihenni. Készítsünk a tésztából kis golyókat. Keverjük össze a fahéjat a cukorral és mártsuk bele a golyókat a fahéjas cukorba, de csak azt a felüket, ami felül lesz. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd picit lapítsuk le őket egy pohár talpával. 10-12 percig süssük és hagyjuk hűlni amikor elkészült.

Mákos-citromos keksz

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg mák, 20 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 darab citrom

Elkészítés: A citrom héját lereszeljük, fél citrom levét kifacsarjuk. A lisztet a mákkal összekeverjük és a cukrot a vaníliás cukorral a keverékhez forgatjuk. A citrom héját és a puha vajat is belemorzsoljuk. A citromlét hozzáadva tésztát gyúrunk. A kész tésztát 2 vagy 3 egyforma részre osztjuk és rudakat formálunk belőlük. Ezeket folpackba csomagoljuk és 1 órára mélyhűtőbe tesszük. A lehűlt tésztát fél centiméter vastagságú szeletekre vágjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A kekszek kihűlve tárolhatók.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...