2022.05.03. 12:35:00 6813 229

Az asztma világnapja - Tegyél mozgással a nehéz légzés ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár gondolhatnánk úgy is, hogy az asztma a modern élet hozománya, egyes leletek arra utalnak, hogy a légutak gyulladása és a légszomj már Kr.e. 2600 óta kíséri az emberiséget. A városiasodás azonban tényleg közre játszik abban, hogy napjainkban ilyen sok asztmában és más hasonló légzőszervi betegségben szenvedő beteget diagnosztizálnak.

Asztma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Asztma

Minden év május első keddjén rendezik meg az asztma világnapját, amelynek célja felhívni a figyelmet az emberek mindennapi életét befolyásoló légúti megbetegedés problémáira.
A gyógymódok megismertetése és az orvosi segítségkérés szorgalmazása mellett arra szeretnék buzdítani az embereket, hogy az asztma eredetének és tüneteinek ismeretében tegyenek többet egészségügyi állapotukért.

Az asztma mára már az egyik leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, és az érintettek száma egyre csak növekszik. Az azonban jó hír, hogy a sikeresen diagnosztizált betegek számára hatékony gyógyszeres kezelés érhető el.

Mi lehet az asztma kiváltó oka?

Az asztmával kapcsolatosan arra gyanakodnak, hogy genetikai és környezeti tényezők is közrejátszanak a kialakulásában.
A felnőttkori asztma pedig valójában sokszor már gyermekkorban azzal kezdődik, hogy érzékenység lép fel a leggyakrabban belélegzett allergénekre, például a pollenre, a poratkára vagy az állatok szőrére. Az asztma kialakulásában ilyenkor vírusfertőzések és más betegségek is szerepet játszhatnak.
A gyermekkorban diagnosztizált asztma esetén van rá esély, hogy a tünetek felnőttkorra eltűnnek.

Hogyan kezelhető az asztma?

Hörgőtágítók és inhalációs szteroidok alkalmazásával viszonylag teljes életet lehet élni, azonban életmódbeli döntések is befolyásolják az asztma súlyosságát.
A tüdőnk egészségének javításához kimondottan ajánlott a rendszeres testmozgás. Tanulmányok szerint az asztmával küzdők aerob edzettsége - előnyös választás az úszás - csökkentheti a gyógyszerek használatát és csökkentheti a légszomjat.
Annak, aki a sport segítségével tenne a légzőszervrendszere egészségéért hetente minimum 2,5-3 óra nem túl megerőltető testmozgás ajánlott, de semmiképpen se edzük túl magunkat, mert azzal éppen az ellenkező hatást érhetjük el.

Az asztma melletti testmozgás fajtájának és gyakoriságának meghatározásához kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát, és ne feledjük, hogy kültéri sportolás esetén mindig tartsuk magunknál az inhalátorunkat!

Forrás: www.wehale.life

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...