2022.01.05. 09:29:00 7718 255

Az edzőtermi szorongás legyőzhető! Mozgásra fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Januárban ideiglenesen megtelnek a konditermek, aztán néhány hét, jobb esetben hónap múlva, megfogyatkoznak az edzeni vágyó emberek. Van, akinél a lendület, van, akinél az önfegyelem fogy el, de legtöbben amiatt hagynak fel az edzéssel, mert nem jön meg az önbizalmuk.

Közös edzés az edzőteremben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös edzés az edzőteremben

Az edzőtermi szorongás egy kínos, esetleg egyenesen megfélemlítő tapasztalattal való találkozás során, vagy az attól való aggály miatt alakul ki. A bizonytalanság (mit, mikor és hogyan kellene csinálni) és a mások ítélkezésétől való félelem (képzet, hogy mindenki minket bámul, meghallott megjegyzések) könnyen elvehetik a kedvünket a közösségben történő edzéstől.

Bár úgy tűnhet, hogy esélytelen legyőzni ezt a pszichológiai akadályt, néhány egyszerű tipp a segítségünkre siethet az egészségesebb életmód felé vezető utunkon!

5 taktika az edzőtermi szorongás leküzdéséhez

1. Nézd a helyzetet megfelelő szemszögből!

Sajnáljuk, ha lerombolódik egy illúzió, de a világ egyáltalán nem körülöttünk forog! Edzés közben az emberek általában önmagukkal vannak elfoglalva, a gyakorlatok között nézelődnek csak egy keveset, ám akkor sem azzal a szándékból, hogy másokat kritizáljanak meg. Úgyhogy nyugi, és vesd bele magad a súlyok közé!

2. Menj edzeni egy ismerőssel!

Haverok, edzés, súlyok? Lehetne ez is egy szlogen! Ha úgy érzed, elkél a bátorítás és az útmutatás, kérj meg egy rendszeresen edzőteremben edző ismerőst arra, hogy hadd menjél el vele az első pár alkalommal edzeni. Így még az a probléma is megoldódik, hogy netalántán otthon maradsz kondizás helyett!

3. Látogass meg több edzőtermet, mielőtt leírnád ezt a fajta testmozgást!

Elképzelhető, hogy egyik terem légköre kellemetlennek hat, míg egy másikban teljesen otthonosan érezzük magunkat. Így nem éri meg az első tapasztalat után keresztet vetni a dologra, inkább nézz körül egy másik létesítményben is. A legtöbb fitnesz stúdióban külön termet is kialakítanak a (szégyenlősebb) nők számára.

4. Fogadj fel személyi edzőt!

Amennyiben pénztárcád megengedi és kellően elhivatott vagy, tegyél egy próbát vezetett személyi edzéssel! Építs önbizalmat úgy, hogy a lehető legszakmaibb vezetéssel tanulod meg a gyakorlatokat és a gépek használatát.

5. Légy fittebb kényelmesben!

A testedzés akkor lesz örömtelibb, ha a ruházatunk is kényelmes. Nem szükséges olyan, trendinek gondolt szettet magunkra erőltetni, amelyikben nem érezzük jól magunkat. Ráadásul, az olyan ruházat, amit edzés közben igazgatni kell magunkon, csak a helyes kivitelezésről vonja el a figyelmet.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában