2024.09.21. 08:32:55 545 24

Banán, mindenki kedvence gyümölcse – Ekkor fogyaszd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A banán az egyik legkedveltebb és leggyakrabban fogyasztott gyümölcs világszerte, nem véletlenül! Ez az édes, krémes textúrájú gyümölcs nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Vagyis, kijelenthetjük, hogy a banán nemcsak az ízével, hanem sokoldalúságával és tápértékével is meghódította az emberek szívét.

Banán Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banán Fotó: 123rf.hu

Ez a sárga színű finomság gazdag vitaminokban, különösen B6-vitaminban és C-vitaminban, valamint kiváló káliumforrás, amely segít fenntartani a szív egészségét és szabályozni a vérnyomást. A banán emellett gyors energiaforrást biztosít, így ideális választás egy fárasztó nap kezdetén vagy edzés után. Könnyen szállítható, egyszerűen fogyasztható, és tökéletesen passzol különféle ételekhez, például smoothiekhoz, müzlikhez vagy süteményekhez.

Mikor a legideálisabb fogyasztani?

A fenti mondat, miszerint a banán bárhol és bármikor bevethető energiaforrás, teljesen igaz. Attól függetlenül vannak időszakok a nap folyamán, amikor is jobban ki tudjuk használni ennek a finom gyümölcsnek az előnyeit.

Reggel? Este? Inkább ne!

Reggeli fogyasztása azért nem ajánlott, mert gyorsan megemeli a vércukorszintet, ami aztán egész napos falási rohamokhoz vezethet. Az este egy kicsit jobb választás, mert a banán tartalmaz egy úgynevezett triptofán nevű anyagot, ami segíti a pihentető alvást.

Ekkor a legjobb banánt falni

A délutáni órákban, 1-2 óra körül, ebéd után elfogyasztott banán elegendő energiát biztosít a nap további szakában, hogy elegendő energiád legyen!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...