Barackleves sósan, egy csipetnyi mentával
A barackot legtöbbször édes formában fogyasztjuk: süteményekben, lekvárokban vagy kompótként. De a gyümölcs sós fogásokban is csodát művel. A nyár egyik legkülönlegesebb meglepetése a sós barackleves, amely egyszerre üde, krémes és izgalmas.

Egyszerűen nagyszerű
A titok az egyszerűségben rejlik. Az érett őszibarackot meghámozzuk, felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpároljuk, hogy kihozzuk az ízeket. Ezután zöldségalaplével felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az eredmény egy krémes, lágy leves, amelyet hűtve tálalunk.
Frissítő mentával és pikáns kiegészítőkkel
A tálalásnál jöhet a játékosság: friss mentalevelek teszik üdévé, de feta sajt vagy pirított tökmag is kerülhet a tetejére. Egy kis lime-lé pedig még vibrálóbbá varázsolja. Ez a fogás a nyári asztal dísze lehet, hiszen nemcsak különleges, de egészséges és könnyen elkészíthető.
Mediterrán hangulat otthon
Ha a leves mellé kínálunk egy pohár rozét, rögtön olyan érzésünk támad, mintha egy mediterrán teraszon ülnénk, miközben a nap lassan lebukik a horizonton. A barackleves új színt hoz a nyári konyhába, és bizonyítja: a gyümölcsök nemcsak desszertként állják meg a helyüket.