2022.01.03. 17:59:00 9834 305

Bespájzoltál lencséből? – Készíts belőle egy gyors és finom krémet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha esetleg túlvásároltad magad lencséből, ne aggódj, az újév után is remek recepteket találsz nálunk, mire is használhatod fel a szerencsehozó hüvelyest! Itt is van például egy remek kenyérre kenhető megoldás, hogy a reggelid, vacsorád se nélkülözze a vörös lencse fontos vitaminjait, ásványi anyagait.

Vörös lencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörös lencse

Ezek a hozzávalók kellenek hozzá, és már készítheted is:

  • 25 dkg vörös lencse

  • 1 db kisebb méretű hagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 evőkanál citromlé

  • 2 db szegfűszeg

  • 1 ág kakukkfű

  • fél teáskanál jamaicai szegfűbors

A lencsét tegyük fel főni. Kerüljön bele az 1 liter főzővízbe a kakukkfű és a szegfűszeg is! Nagyjából negyed óra alatt puhára is fő. Ezután szűrjük le, távolítsuk el belőle a fűszereket és pürésítsük. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, és az olajon dinszteljük meg. Ha kész, a sóval, jamaicai szegfűborssal, citromlével, esetleg némi petrezselyemmel együtt keverjük a pürésített lencse közé. Ízlés szerint ilyenkor még tovább pürésíthetjük a krémünket.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!